Upoutávky na Lounský press č. 37, který vychází ve středu 20. září 2017

Redakce 2017-09-19 12:18:00

Vlakem z Loun do Lovosic za padesát minut Trať se po rekonstrukci za miliardu zrychlí, oprava čeká i některé stanice Lounsko (lus) Rychlejší vlaková doprava z Loun do Lovosic. Té by se cestující mohli dočkat po plánované rekonstrukci trati, na niž zakázku za 1,068 miliardy korun zveřejnila Správa železniční a dopravní cesty (SŽDC) ve věstníku veřejných zakázek. Zlepšení částečného stavu trati má začít již tento měsíc a skončit v listopadu 2018. Svým objemem se jedná o jednu z největších zakázek na železnici v letošním roce.

Spolek Sýkora 2020 vyhlásil sbírku na realizaci piazzetty
Jejím patronem se stal herec Jiří Bartoška
Louny (ms) Spolek Sýkora 2020 vyhlásil veřejnou finanční sbírku na realizaci úpravy piazzetty Vrchlického divadla v Lounech, která bude mít podobu černobílé geometrické kompozice světoznámého umělce a lounského rodáka Zdeňka Sýkory. Celý výtěžek spolek předá Městu Louny, které realizaci projektu připravuje.

 

Varhanní koncert nabídne jedinečnou příležitost
Obec současně hledá finanční pomoc na opravu kostela
Dobroměřice (lus) Jedinečnou možnost nabídne tento víkend kostel sv. Matouše v Dobroměřicích. O posvícenskou neděli se tam koná varhanní koncert, při němž se návštěvníkům naskytne jedinečná příležitost. Tou bude prostřednictvím kamery a plátna možnost sledovat varhaníka při hře, což obvykle není možné, když hraje na kůru. Koncert v rámci 11. ročníku Českého varhanního festivalu začíná v 16 hodin. Je součástí Dobroměřického posvícení, které začíná v půl jedenácté poutní mší, ve dvě odpoledne pokračuje soutěží o nejlepší posvícenskou dobrotu.

Páté chmelové hry seniorů
Zástupci z lounského domova byli pátí
Podbořany (až) Již popáté se sjeli do Podbořan senioři a seniorky z okolních spřátelených domovů, ale i ty neorganizované, seniorky z Vroutku, na oblíbené Chmelové hry tamního Domova pro seniory. Letos se do zajímavého soutěžení pustilo sedm družstev, pomáhali jim už tradičně studenti z podbořanského gymnázia. Čekalo je strhávání štoku, ruční česání chmele na čas, zašívání žoku, ochutnávka a poznávání druhu piva anebo skládání básničky na tři zadaná slova. Hlavní účel chmelových her spočívá ve společné dobré náladě, kdy se všichni spolu vrátí do dob svého mládí a rádi si připomenou, jak se sklízel chmel.

Letní cvičiště ovládl pohyb
Konal se tam druhý ročník memoriálu P. Hézlové
Louny (bab) Na letním cvičišti v Lounech se v sobotu 9. září uskutečnil druhý ročník charitativní akce na památku kolegyně a členky sportovního spolku BeFit – Memoriál Petry Hézlové. Na programu sportovního odpoledne bylo nejen cvičení Zumba, Strong by Zumba a další, ale také řada akcí pro děti. Vše se týkalo pohybu, a tak nemohl chybět ani závod Kořárkobik.

Elektrárnu navštívilo za pololetí sto lidí
Počerady (lus) Elektrárnu Počerady si během prvního pololetí letošního roku prohlédlo sto čtyři osob. Dvaačtyřicet z nich zajímala samotná uhelná elektrárna. Další návštěvníci (62) pak zamířili i na prohlídku tamního paroplynového cyklu.

Skauti na Lounsku oslavují sto let
Louny (bab) Lounským skautům patřilo pondělní odpoledne v lounské knihovně. Stalo se tak díky slavnostnímu zahájení výstavy 100 let skautingu na Lounsku.  Úvodního slova se ujal vedoucí lounského střediska Junak – český skaut František „Pošťák“ Pospíšil.

Ilburk, dětská středověká tvrz u Černčic
Černčice (Milan Belan) Koncem srpna se většina dětí už připravuje na školu. Někteří však ještě ne, a to zvláště mezi obcemi Černčice a Obora u Loun, kde na louce na břehu Ohře vyrostla podivuhodná dřevěná stavba. Korouhve a praporce na této dřevěné tvrzi dávají na vědomí, že tuto tvrz obývají příznivci historie.

Bazén zahájil
Postoloprty (lus) Plavecký bazén v Postoloprtech se minulý pátek opět otevřel veřejnosti. Po letní odstávce je k dispozici každý den, včetně posilovny a sauny. Z důvodu malého zájmu provozovatel Služby města Postoloprty zrušil posilovnu pro ženy, která je nyní v pondělí otevřena pro všechny zákazníky. Permanentku do bazénu je možné zakoupit na pět vstupů za dvě stě korun.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video