Upoutávky na Žatecké noviny č. 39, které vycházejí v úterý 3. října 2017

Redakce 2017-10-02 13:00:00

Den seniorů slavil úspěch Žatec (mch) Zajímavé přednášky, rady i vystoupení dětí, tak vypadal „Žatecký den seniorů“ ve Staré papírně, který přilákal desítky občanů, takže bylo nutné dovézt další židle. Celodenní program pro seniory připravili na úterý 26. září pracovníci Odboru sociálních věcí z žatecké radnice. „Loňská akce, kterou jsme organizovali na Den seniorů, se setkala s velkým ohlasem, rozhodli jsme se jí proto zopakovat. Také letos jsme si pro seniory připravili dotazníky, abychom s jejich pomocí zjistili, co jim v Žatci chybí a co je trápí,“ přibližuje smysl celé akce vedoucí odboru sociálních věcí Kamila Sulíková. Všichni příchozí proto dostali dotazník, do kterého vyplnili, jaká přednáška je nejvíce oslovila, jak se jim akce líbila, ale i jaké přednášky by si do budoucna na této akci přáli a co by potřebovali pro větší pocit bezpečí ve městě.

Nepříliš vydařená sezóna na koupališti
Žatec (mch) Prázdniny skončily a s nimi byl k 5. září ukončen i provoz žateckého koupaliště. Letošní sezóna se oproti té loňské příliš nevydařila a podle statistik byla nejhorší za posledních pět let. Koupaliště navštívilo 14 905 návštěvníků, tedy o 2758 méně než loni. Kvůli nepřízni počasí zůstalo letos koupaliště zavřené celkem třináct dní, v loňském roce to bylo pro srovnání dní sedmnáct. Nejvíce lidí, celkem 1 151, se přišlo osvěžit 1. srpna.

Vedení NEXEN Tire se přemístilo z pražského Smíchova do Žatce
Žatec (utz) Jeden z největších investorů v ČR, společnost NEXEN Tire, přesouvá svůj stěžejní projektový tým z Prahy do Žatce. Vedle zaškolování českých kolegů v Jižní Koreji jde o další krok k posilování pozice společnosti v Ústeckém kraji. Do konce roku 2018 najde v závodu NEXEN Tire práci 500 nových zaměstnanců. Postupně by zde mohlo být zaměstnáno až 1500 lidí. NEXEN Tire se tak zařadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v kraji.


 

sedlo-zasteny-nahled Šikovní vězni vyrábí nejen hračky pro děti
Nové Sedlo (mch) Truhlářská dílna v nově vybudovaném Centru teoretické a praktické přípravy ve věznici v Novém Sedle je prospěšná nejen odsouzeným, kteří v ní pracují, ale i dětem a lidem z okolí.
„Odsouzení se s velkým zájmem podílejí na zakázkách pro mateřské školy a s velkou pečlivostí pracují na detailech. Uvědomují si, že i oni mají doma děti předškolního věku, které by doma uvítaly přítomnost zručného otce,“ popisuje pracovitost odsouzených, mluvčí věznice Eva Koreneková.
Kvalitní výrobky odsouzených slouží už několik let i žateckým dětem. Z věznice pocházejí například pomůcky pro enviromentální výchovu, které se používají při různých akcích města – jde o dřevěné skládačky například se zvířaty nebo se znakem města. Další výrobky slouží městské policii při preventivních přednáškách ve školách či školkách.

hasici-d-otv-dveri-nahled Den otevřených dveří zakončil opravdový požár
Žatec (mch) Velké množství malých i velkých návštěvníků zavítalo na třetí ročník „Dne otevřených dveří“ v požární zbrojnici Sboru Dobrovolných hasičů města Žatce (SDH). K vidění byla nejenom hasičská technika, výzbroj a výstroj, ale nechyběly ani nejrůznější soutěže pro děti a možnost prohlídky zázemí zbrojnice. „Akce se i díky hezkému počasí vydařila, ale jen několik minut po jejím skončení naše jednotka vyjížděla s veškerou cisternovou technikou k požáru bagru do obce Chudeřín. Po příjezdu jsme prováděli ochlazování bagru a dopravu vody na místo události. Po návratu na základnu a údržbě techniky, vyrazilo dvoučlenné družstvo zpět na místo události, kde provedlo kontrolní měření termokamerou,“ popisuje rušnou první podzimní sobotu zástupce velitele SDH Petr Šutera.

Dostali čerpadla a dýchací přístroje
Ústecký kraj (tz,mch) Jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí (JSDHO) a Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska převzaly od Ústeckého kraje technické vybavení v celkové hodnotě za téměř 7,5 milionu korun.

ucni-raut-nahled Studenti se předvedli rodičům
Žatec (mch) Studenti třetího ročníku oboru hotelnictví a gastronomie ze žatecké hotelové školy si pro své rodiče a příbuzné připravili na zahradě školy raut, na kterém jim předvedli, co vše se za dva roky studia naučili.

 

koito-nahled Prohlídka továrny a přiblížení japonské kultury
Žatec (mch) U příležitosti 15. výročí zahájení výroby uspořádala firma KOITO CZ v Žatci den otevřených dveří. Před vstupem do recepce byla připravena prohlídka vybraných automobilů, pro které firma vyrábí inovativní světlomety. Konkrétně šlo o Toyotu, Lexus, Nissan, Suzuki a Renault.

 

Více informací a celé články najdete v tištěném vydání Žateckých novin

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video