Blíží se 7. Jablečný den: přihlaste své výrobky do soutěže

Alla Želinská 2017-10-03 12:18:00

Krásný Dvůr (až) Již 7. ročník tradiční zámecké podzimní slavnosti úrody je přichystán na sobotu 7. října na zámku v Krásném Dvoře. Na Jablečném dni můžete navštívit jarmark na zámeckém nádvoří, zúčastnit se soutěží o nejlepší jablečný produkt či nejkrásnější rukodělný výrobek s jablečnou tématikou, jít na prohlídku zámku či parku nebo jen shlédnout některé z hudebních či divadelních vystoupení. Součástí programu bude i koňská show v podání koňského dvorce Chmelištná a jízdy bryčkou po zámeckém parku.

Pro děti budou připraveny různé atrakce, mimo jiné historický kolotoč a stromová lanovka, a v zámku speciální prohlídky Po zámku s chůvou Jana Rudolfa Černína. Novogotický templ v zámeckém parku bude pro zájemce otevřen, za dobrého počasí včetně vyhlídky. Programem vás provede Jana Epikaridis.

Letos se bude soutěžit O nejlepší jablečný produkt a O nejkrásnější rukodělný výrobek – tyto soutěže bude hodnotit porota složená ze zástupců Euroregionu Krušnohoří, ředitelky ZŠ Krásný Dvůr, starosty obce Krásný Dvůr a zástupce Národního památkového ústavu. Další soutěží bude jako již tradičně soutěž O nejlepší jablečný produkt na stáncích – kde produkty hodnotí návštěvníci prostřednictvím svých vstupenek.

„Výrobky do soutěží hodnocených porotou může přihlásit každý, kdo svůj výrobek přinese do 9.30 hodin 7. 10. do zámecké galerie hned nalevo za vstupní bránou,“ říká kastelánka státního zámku Krásný Dvůr Michaela Hofmanová.

Soutěžní výrobky se budou vracet zpět soutěžícím, tedy pokud je nebudou chtít věnovat pořadatelům Jablečného dne. „Loni se na prodejní výstavě soutěžních výrobků vybralo pouze 220 Kč a tento výtěžek je stále uložen k použití na příměstský tábor. Ten se letos neuskutečnil, ale plán zůstává. Snad se jej podaří realizovat v příštím roce,“ doufá M. Hofmanová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video