Podbořanská střední škola slavila dvojí výročí

Alla Želinská 2017-10-11 10:22:00

Podbořany – Hned dvě výročí spojená s oslavami středoškolského vzdělávání si připomněli o minulém víkendu lidé v Podbořanech. Na 80. výročí založení Gymnázia Podbořany a 70 let od vzniku Střední odborné školy přijal pozvání od ředitele Jiřího Marholda kromě hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka také ministr školství Stanislav Štech.

Obě střední školy jsou zřizované Ústeckým krajem. Proto se na akci dostavil například Petr Šmíd, náměstek hejtmana pro školství, Radmila Krastenicsová, předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělání a zaměstnanost či Dagmar Waicová, vedoucí odboru školství.

Oslavy si nenechal ujít ani současný ministr školství, který se v Podbořanech narodil a má tu maminku. „Chtěl bych vyslovit uznání lidem, kteří během těch desetiletí museli překonávat překážky tak, aby bylo dnes co slavit. Školství v Podbořanech je zárukou toho, že člověk má kvalitní vzdělání a může realizovat své sny,“ uvedl na pátečním slavnostním zahájení oslav ministr Štech, jenž místní gymnázium také navštěvoval a vždy se k němu hlásil.

„Do této školy jezdím velmi rád. Jsou tu lidé, kteří školou žijí. Vaše škola je výspou vzdělání, jelikož je na dobré úrovni. Podbořanské škole, jejím oběma částem, bych přál, aby měla i nadále dostatek dětí. A ty pak mohly získat potřebné vzdělání, kterého se tu žákům díky skvělým učitelům dostává,“ nešetřil chválou hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Program dvoudenních oslav byl pestrý. Hosté, absolventi, bývalí učitelé a další a další návštěvníci si mohli prohlédnout areály gymnázia a střední odborné školy, jednotlivé studijní a učební obory, ve kterých získávají během studia žáci mnoho různých ocenění. A byli to právě žáci odborných oborů a gymnázia, jež poté předvedli své dovednosti. Nechyběla ani výstava veteránů a zemědělské techniky.

Fotogalerii z akce najdete zde

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video