Útok na skupinku školáků šokoval veřejnost. Brutální bitku v lounském parku řeší policie

Lucie Steklá 2017-10-12 09:28:00

Louny – Městem Louny, vedení škol a rodiči dětí hýbe video brutálního útoku na skupinku školáků v lounském parku. Útok se odehrál v pondělí odpoledne v Holárkových sadech v Lounech nedaleko Základní školy Přemyslovců, již napadení žáci navštěvují. Video, které se objevilo na sociální síti Facebook zachycuje mladíka v červené kšiltovce a rukavicích, jak se řítí ke skupince dětí a následně dva chlapce napadne kopanci a pěstí. Útočník je údajně členem bandy, která po dětech ve městě požaduje peníze. Kdo je nedá, toho zmlátí. Video, natočené na mobilní telefon, začíná slovy autora záznamu: „Pepo pozdrav!“ Mladík se do kamery usměje a v zápětí zaútočí na dva chlapce se školními batohy na zádech. Autor videa je zřejmě útočníkův kamarád.

Agresor jednoho hocha uhodí a vzápětí se vrhne na jeho kamaráda, kterého pěstí praští do hlavy a kopne ho. Když školák leží na zemi, násilník pokračuje dalšími ranami pěstí do horní hlavy a hrudi. Pak se rozběhne k prvnímu chlapci, jehož udeří několikrát pěstí a kopne ho. A opět se vrátí k chlapci, který leží na zemi a kope do něj. Několik dětí incidentu přihlíží, někteří ho vulgárně komentují a natáčejí ho. Útočníka se ale zastavit nesnaží, zřejmě ze strachu, aby se jeho cílem nestali oni sami.
bitka-ln1-nahled Případ už vyšetřuje Policie ČR, zabývá se jím městská policie i sociální odbor radnice. Město na školy rozeslalo vyjádření a doporučení k situaci: „Rádi bych Vás touto cestou informovali o tom, že vedení města Loun zhlédlo videozáznam s násilnou potyčkou mladistvých. V řešení této záležitosti byly podniknuty následující kroky. Městská policie Louny ve spolupráci s Policií ČR zesílila hlídky v okolí lounských škol v ranních a odpoledních hodinách. Případ převzala k vyšetřování Policie ČR. Případem se zabývá také Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Lounech. Žádáme všechny rodiče a žáky, aby v případě podobných událostí neprodleně informovali Městskou policii Louny nebo Policii ČR. Takovéto chování nechceme a nebudeme na území města tolerovat“. Případ násilí mezi mladistvými také odsoudila veřejnost i všechny politické strany ve městě.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video