Podpořte Janu Hendrychovou z lounské nemocnice v soutěži Pečovatelka roku

Redakce 2017-10-18 15:47:01

Je vám Jana Hendrychová z Nemocnice Louny sympatická? Podpořte ji svým hlasem v 5. ročníku celostátní soutěže Národní cena sociálních služeb - Pečovatel/ka roku.

Co o paní Hendrychové říká její kolegyně Markéta Čožíková? Janu jsem poprvé poznala před půldruhým rokem. Na oddělení sociálních lůžek nastavovala nová pravidla fungování, opakovaně a vytrvale vysvětlovala kolegům, proč je nutné věci měnit, lpěla na zvyšování kvality sociální služby, motivovala pracovníky v sociálních službách k dalšímu vzdělávání, postupně měnila filozofii v týmu ve prospěch uživatelů sociálních služeb a výsledky, kterých dosáhla svou aktivitou, samostatností, pracovitostí a pílí, jsou nepopiratelné. 

Práce na změně jak s klienty, tak s rodinami uživatelů i kolegy přinesla své ovoce. Klienti začali nosit oblečení odpovídající denní době, většina z nich se těší na všechny formy aktivizace a sociálně terapeutické činnosti, rádi se setkávají u minerálního pramene Luna a mnoho dalších věcí, které možná považujete za standardní. Musím však říct, že Jana tohle všechno zvládla v rekordním čase, s nadšením jí vlastním a ještě dokázala strhnout i své kolegy. A to vše s naprostým respektem k autonomii uživatelů služby, kterým se jí daří „nakazit“ i další kolegy v týmu.

Ačkoliv stanovování hranic je pro Janu stále velkou výzvou, pro mne reprezentuje člověka, pro kterého právo na sebeurčení nejsou jen prázdná slova.

Až do 31. října bude na stránkách www.pecovatelkaroku.cz probíhat internetové hlasování, kde bude možné dát Janě Hendrychové hlas, a podpořit ji tak ve veřejném hlasování a zisku Ceny veřejnosti za rok 2017. Soutěž vyhlásila asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR ve spolupráci s Diakonií ČCE. 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video