Výročí škola oslavila knihou

Jarka Cibulková 2017-10-22 00:46:00

Louny (caj) Louny a my, Otakárci byl název kulturního programu k výročí pětačtyřiceti letům výročí ZŠ a MŠ Kpt. Otakara Jaroše v Lounech. Čtvrtečním programem ve Vrchlického divadle provedli Eliška Openauerová a Vláďa Bilý.

Pod vedením Lenky Petržilkové několikrát vystoupil pěvecký sbor Otakárek. Básničkou Jany Švýcarové se představil i zájmový kroužek Zvídálkové, který již osm let funguje na této základní škole. 

„Zhruba před dvěma lety se sešla školská rada a radní Vladimír Antonín Hons navrhl na oslavu výročí. Další semínko tehdy zasela učitelka Jana Švýcarová, která psala s dětmi literární práci o Lounech, a zdálo se jí škoda, aby skončily pouze v sešitech žáků,” připomněl vznik programu a hlavně výrobu knihy s názvem Louny a my, Otakárci ředitel školy Vlastimil Lisse. 

Slavnostního křtu se vedle ředitele ujal i starosta města Radovan Šabata, který poděkoval všem učitelům, kteří předávají znalosti a zkušenosti mladší generaci. Knihu poté převzali na podiu zástupci jednotlivých tříd i samotní autoři kreseb či literárních děl.  

Dárku se dočkal i sám ředitel, který si hodně přeje, aby jeho žáci, kromě toho, že píší a vydávají školní časopis, aby také přispívali do Čtyřlístku. To se ještě bohužel nesplnilo. Ale moderátoři mu alespoň předali zaklený obraz s jeho kreslenými kamarády. 

Nakonec si knihu Louny a my, Otakárci obdržel i starosta města a kytice obdržela tvůrčí duše večera a vzniku knížky Jana Švýcarová. Finále kulturního programu patřilo čtvrťákům Veroniky Studené o Edovi, který se nerad fotografuje a vtipnou třešničkou na dortu byl příběh ředitele. 

+ foto: Do knížky Louny a my, Otakárci přispěli svými pracemi také bývalí žáci (vpravo), jejich dílo jim v divadle slavnostně předali Jana Švýcarová, ředitel Vlastimil Lisse a starosta Loun Radovan Šabata.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video