Zaměřím se na požární ochranu, zbraňovou legislativu a bezpečnost, říká poslanec Pavel Růžička

Lucie Steklá 2017-10-22 16:17:00

Okres Louny (lus) Novým poslancem za okres Louny se v sobotu 21. října stal 47 letý bezpečnostní inženýr z Postoloprt, kde je také radním, Ing. Pavel Růžička. Absolventem Vysoké školy Báňské - Technické univerzity v Ostravě, obor požární ochrana a bezpečnost průmyslu. Členem ANO je od roku 2014 a je oblastním předsedou Louny. Jako válečný veterán šel do parlamentních voleb s předsevzetím řešit problémy v České republice seriózně, spolehlivě a nebojácně.

„Chce se zasadit o to, aby zákony platily pro každého. Nelze na jedny občany být důsledný a na druhé nadmíru tolerantní. Tím myslí zejména pořádek a bezpečnost v sociálně vyloučených lokalitách. Nelhostejnost a prevence, to jsou dle jeho názoru základní pilíře bezpečnosti. Je přesvědčen o tom, že je potřeba se zaměřit na efektivní fungování Integrovaného záchranného systému,“ říká nový poslanec. 

Novému poslanci jsme po sečtení hlasů položili několik otázek. 

Co říkáte na téměř 38 procentní zisku hnutí Ano v okrese Louny? A celkově na převálcování ostatních stran republikově.

Je to opravdu parádní výsledek za který se nemusíme stydět a děkuji všem, kteří přišli k volbám a dali nám svůj hlas. 38 procent v okrese je úžasných. V celorepublikovém měřítku je ústecký kraj jasně nejlepší.

Téměř osm stovek preferenčních hlasů, to je pěkné číslo. Také na Postoloprtsku Vás spoluobčané podpořili. Jak to vnímáte?

Děkuji za preferenční hlasy, je to velký závazek pro moji další práci a samozřejmě děkuji okresu Louny a také Postoloprtům, že mne takto vytáhli. Pokusím se to okresu vrátit mojí aktivní poslaneckou prací pro náš okres. 

Zanedlouho začnete práci ve sněmovně, na jaká témata či problémy se zaměříte?

Moje téma je bezpečnost tak se chci angažovat v bezpečnostním výboru a výboru pro obranu. Jedná se o požární ochranu, zbraňovou legislativu a všeobecnou bezpečnost. Dále chci aktivně vstupovat do problémů, který trápí náš region.

Před rokem jste se kvůli kauze prodeje domu, která skončila u soudu, vzdal kandidatury do krajského zastupitelstva. Nyní máte poslaneckou imunitu. Zúčastníte se soudu?

Ano vzdal jsem kandidaturu do krajského zastupitelstva, protože kauza prodeje domu, byla na začátku a probíhalo důkazní řízení.  Při kandidatuře do sněmovny byla už situace jiná. Jasně se ukázalo, že kriminalista Nýdrle absolutně nezná zákon o obcích a úmyslně nás poškodil, aby na této kauze byl slavný. Pokud orgán činný v trestním řízení neví, že existuje cena v místě obvyklá, za kterou obec majetek prodává a nechá zpracovat znalecký posudek na cenu vyhláškovou je to smutné. Samozřejmě v této kauze také pochybila státní zástupkyně Pavlišová, která od března nenahlédla do spisu, kde například bylo právní posouzení ministerstva vnitra, které říká, že obec udělala vše v souladu se zákonem o obcích a neporušila zákon, dále tam byl další znalecký posudek na cenu v místě obvyklou. Ona ze zákona má povinnost prověřit všechny další důkazy ještě před soudním jednáním, což neučinila. O těchto skutečnostech se dozvěděla teprve při prvním líčení v červenci. Pak se soudní řízení neúměrně protahuje a poškozuje všechny zainteresované. Jsem přesvědčen, že tato kauza bude ukončena ještě před ustanovujícím zasedáním poslanecké sněmovny. Pokud ne určitě se soudu velice rád zúčastním.

Děkuji za rozhovor. Lucie Steklá

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video