Filmový festival v Podbořanech

Alla Želinská 2017-11-01 11:32:55

Sníh, led, adrenalin – vše v křesle, v teple vašeho kina. To je Snow Film Fest 2017, přehlídka nejlepších filmů se zimní tematikou uplynulé sezóny, v podbořanském kině v sobotu 4. listopadu od 18 hodin.


A na co se můžete těšit? Na horolezeckou expedici a na souboj vůle a sedmitisícové hory v pohoří Karakoram ve filmu Výstup na Link Sar. Na reportáž z drsného závodu napříč divočinou Yukonu. Proč se člověk dobrovolně a rád vystavuje nepohodlí a nebezpečí vám možná zodpoví film Ven(ca). Seznámíte se s neobyčejnými legendami slovenského skialpinismu v dokumentu Obyčajní chlapci. O tom jak vypadá opravdová láska ke sportu a o přátelství mezi člověkem a psem vypráví příběh Dog Power. Kromě toho v bonusových filmech půjdete po stopách lyžařsko-vědecké expedice za ledovci do Grónska, budete učit pákistánskou mládež lyžovat a nebo se vydáte na výlet za prašanem do Colorada.

A o čem jsou letošní filmy podrobněji? Rasťo Hatiar ve svém filmu Obyčajní chlapci sleduje dodnes nepřekonané výkony skialpinistů působících v 90. letech - Dušana Trizny a Milana Madaje. Výstup na Link Sar zobrazuje odhodlání Jonathana Griffitha zdolat horu, která ho již čtyři roky odmítá. Film Dog power je ukázkou jedinečného pouta mezi člověkem a zvířetem a jejich společné radosti z pohybu. Ven(ca) je reportáží z nejdrsnějšího závodu planety skrz zimní Yukon v podání extrémního sportovce Honzy Franckeho. Pocit viny není jen o sportu a přírodě v divokém Grónsku, velkou roli hraje věda, ale i radost a zodpovědnost za lidské konání ve snaze snížit dopady cestování na nejnižší možnou míru. Pohádka Johna Shockleeho je pozitivní, inspirativní a zábavná, o tom, že žít své sny lze v jakémkoliv věku. Ski for freedom je neziskový projekt, který má za cíl rozšířit lyžování v Pákistánu, poskytnout potřebné lyžařské vybavení a hledat talenty, kteří by se mohli zúčastnit zimních olympijských her v roce 2022.

„Vstupné a občerstvení zdarma. Přijďte a užijte si festival!“ zve pořadatel Ondřej Dragula ve spolupráci s Kinem a kulturním domem Podbořany.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video