Učení není vždy jen nuda. Faraonovi hadi se osmákům líbili

Markéta Chalupová 2017-11-02 10:12:21

Žatec (mch) Vše, co se během studia naučili, předváděli žákům z osmých a devátých tříd v rámci projektu „Budoucnost v čistém životním prostředí a podpora technického vzdělávání“ studenti třetích ročníků žatecké střední zemědělské školy.

Na začátku přivítali žáky základních škol pracovníci jedné z velkých společností se sídlem v Žatci, kteří si pro ně připravili prezentaci o jejich firmě a o možnostech uplatnění absolventů učebního oboru Elektromechanik pro zařízení a přístroje, který rovněž střední zemědělská škola nabízí. Poté už se dětem věnovali samotní studenti, kteří si pro ně připravili pestrou nabídku ukázek zejména z oboru Ekologie a životní prostředí. Na několika stanovištích rozmístěných po celé škole ukazovali žákům, co se naučili během svého dosavadního studia. Osmáci a deváťáci tak měli možnost shlédnout třeba, jak si příroda sama poradí se znečištěním, kdy jako názorný příklad studenti předváděli jimi vyrobenou kořenovou čističku. Děti dále poznávaly různé dřeviny, učily se základy práce s mikroskopem, navštívily školní zookoutek a v učebně meteorologie se dozvěděli zajímavosti o místní meteostanici a měření polétavých částic ve vzduchu.

Další velmi zajímavý program připravili studenti ve třídě chemie, kde žákům předváděli různé pokusy s termoplasty, měření PH různých kapalin pomocí indikátoru vyrobeného z červeného zelí, určování kvality medu a úspěch si vysloužili také „Faraonovi hadi“, tedy zajímavá chemická reakce po zapálení cukru, jedlé sody a ethanolu. Děti tak zjistily, že chemie nemusí být jen nuda, ale i zábava. Na závěr nechyběla ani ukázka práce Svazu záchranných brigád kynologů ČR pod vedením Heleny Šabatové, která kynologii rovněž na škole vyučuje.

„Cílem této akce, kterou finančně podpořilo město Žatec, bylo nejen prezentovat žákům základních škol učební i maturitní obory na naší škole, ale také vyvolat zájem o kvalitu životního prostředí a jeho ochranu. Studenti si jednotlivé ukázky sami připravili a do celého projektu se zapojili s velkým nadšením. Chtěla bych proto všem zúčastněným poděkovat,“ uzavírá zástupkyně ředitelky školy Dagmar Hromádková.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video