Nuggets ze ZŠ Jaroše postupují

Lucie Steklá 2017-11-17 08:48:00

Louny (lus, ba) Jak už to tak bývá, v každé divizi juniorské NBA League, basketbalového turnaje kopírující herní systém NBA, který má za úkol propagovat basketbal, jsou povětšinou dva týmy, které se přetlačují o první místo. V Divizi A jde o ZŠ K. Jaroše z Loun (Denver Nuggets) a ZŠ Mírová z Ústí nad Labem (Portland Trail Blazers).

Denver se s tím ve druhý hrací den divize vskutku nepáral a skupinu uzavřel bez ztráty bodu. V po-sledním utkání proti Minnesotě Denveru hrozila ztráta bodů, ale v prodloužení nakonec srdnatě bojující domácí borce udolal. Konečná tabulka mluví jasně. Do vyřazovací části postupuje Denver z prvního místa a Portland ze druhého. Na třetím místě skončila Minnesota, která si však na finální verdikt o svém postupu musí počkat do 15. listopadu, kdy bude uzavře-na Divize C. Zápasy byly doprovázeny bubeníky, hlavní hala byla po celou dobu turnaje zaplněná až po střechu a punc všemu dodávaly roztleskávačky a maskot.             

A jak se tým ZŠ Jaroše k prvnímu místu ve druhém turnaji propracoval? Přečtěte si reportáž z turnaje v Děčíně.

Ke svému druhému turnaji Jr. NBA League v Divizi A - Severní Čechy odjižděl tým ZŠ kpt. Otakara Jaroše Louny potvrdit dobré výsledky z prvního turnaje v Chomutově (4-0), ale především pro postup do play off Jr. NBA League mezi nejlepších 16 škol z celé naší republiky. První dvě utkání jsme sehráli proti týmům ZŠ Píšečná Chomutov - výhra 56:4 a druhý proti ZŠ Východní Varnsdorf - výhra 4:44. Ve třetím utkání jsme nastoupili v přímém souboji o první místo tabulky proti největšímu našemu soupeři v Divizi A, kterým byl tým ZŠ Mírová Ústí nad Labem, s kterým jsme na prvním turnaji v Chomutově po vyrovnaném průběhu utkání vyhráli o 5 bodů 25:20. O vyrovananosti souboje o 1. místo v Divizi A - Severní Čechy svědčí fakt, že toto utkání bylo po celý svůj průběh velice vyrovnané a o našem šťastném vítězství rozhodla až tzv. náhlá smrt - po řádném 4 minutovém prodloužení se hrálo kdo dá koš vyhrál. S vědomím, že máme již jisté první místo, jsme se přesunuli do Armex Sportcentra, kde nás čekal poslední zápas proti domácí ZŠ Komenského náměstí Děčín. V tomto utkání se na nás domácí výběr velice dobře připravil a využil toho, že předchozí zápas nás stál opravdu velice sil a utkání dokázal dovést do prodloužení, v kterém jsme nakonec ukázali zkušenost s hrou v nastaveném čase a Děčín zaslouženě porazili 31:27. Dva turnaje a bilance 8 výher a žádná pořážka nás tedy posouvají do play off Jr. NBA League, které je na programu v pondělí 20. 11. v Praze na Folimance. Zde se bude bojovat o postup do velkého finále Jr. NBA (přímý přenos Nova Sport), které se uskuteční v Pardubicích začátkem prosince. 

Výsledky a tabulka po 2. turnaji Jr. NBA League

1. Louny             8      0      320:111      16

2. Ústí n. L.         6     2      336:115     14

3. Děčín               4     4      232:172     12

4. Varnsdorf        2    6      97:306       10

5. Chomutov       0     8      72:353         8

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video