Glosa Pavla Macáka: Koncert bez potlesku

Pavel Macák 2011-10-29 00:02:00

Aby město bylo čisté, to určitě není jen tak jednoduché. Stojí to nejen spoustu peněz, ale také spoustu nervů a to jak těch řidičů, kteří pravidelně musí před datem a časem vyznačeným na přenosných dopravních značkách, přeparkovat svá vozidla na okolní přeplněná parkoviště, ale i obsluhy čistící a odtahové techniky.  Je to koncert, který předvádí zaměstnanci města a jeho příspěvkové organizace TSM Louny. 

Nejprve projede jedno troubící auto, které probudí nebo připomene těm zapomnětlivým, že si mají auto odvézt, pokud se tak nestane, přifrčí městská policie, odtahový vůz, ještě pracovník správy, auto se fotí ze všech stran, jako filmová hvězda, pak se zahákne na popruhy a už letí vzduchem na korbu odtahováku…když je jich víc, je scéna dramatičtější. Někdy se dokonce stane, že z výšky jde auto na zem, to když přiběhne uřícený majitel. Auta jsou pryč a po parkovišti udělá pár koleček zametací auto, sebere z vozovky pár spadaných listí a je hotovo. Málo kdo, vlastně nikdo, z takto zaměstnaných lidí ovšem obhlídne a uklidí okolní travnaté plochy, kde je listí, ale i navátých papírů a papírků habaděj. Je prostě blokově uklizeno. Koza se nažrala a vlk zůstal celý, nebo že by to mělo být obráceně? Možná by někdy bylo dobré, kdyby se uklízelo všechno, pak by se nemuselo stávat, že za hodinu po blokovém čištění je stav parkoviště stejný, jako před jeho úklidem. Ale jak se zdá, asi nejsou lidi!

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video