Kulturní tipy na víkend v okrese Louny

Redakce 2017-11-23 09:40:00

Nechcete se o víkendu nudit doma? Mrkněte na naše kulturní tipy kam vyrazit na Žatecku, Lounsku a Podbořansku.

ŽATECKO

PÁTEK 24. LISTOPADU

Digitální kino Žatec:

Lajka 3D – celovečerní loutkový animovaný sci-fi muzikál (17.30 h).

Hráči se smrtí – v mysteriózním thrilleru se skupina studentů medicíny snaží získat odpověď na otázku, zda existuje život po smrti (20 h).

Sedmikráska Žatec: Zimní nocování v Sedmikrásce – přibalte dětem oblíbenou společenskou hru. Od 18 hodin do soboty 9 hodin.

Pivárium Zlatý Chmel Žatec: Hraje DJ Majkl. Od 21 hodin.

SOBOTA 25. LISTOPADU   

Digitální kino Žatec:

Zahradnictví: Nápadník – drama se odehrává na konci 50. let a vypráví o rodinných vztazích poznamenaných válkou a komunistickým převratem. S tragikomickým nadhledem vykresluje generační střet mezi předválečnou a poválečnou generací (17.30 h).

Liga spravedlnosti 3D (DC Comics) – film režiséra Zacka Snydera, natočený na motivy komiksů z vydavatelství DC Comics o stejnojmenném superhrdinském týmu. Hrají: Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot (20.00).

Sportovní hala Sever Žatec: Sobota hrou – hravé sportovní dopoledne pro děti z celé oblasti Louny. Pořádá TJ Sever Žatec – asociace Sport pro všechny. Od 9 hodin.

Pivárium Zlatý Chmel Žatec: Hrají Sklep - Mistři. Od 21 hodin.

NEDĚLE 26. LISTOPADU 

Digitální kino Žatec:

Maxinožka – náctiletý outsider Adam se vydává na dobrodružnou cestu, aby odhalil záhadu svého dávno ztraceného tatínka (15.00).

Zahradnictví: Nápadník – české drama (17.30).

Hráči se smrtí – mysteriózní thriller (20.00).

Obec Libočany, u OÚ: Rozsvěcení vánočního stromu – zahájení programu Dudáci The Rebel Pipers, zpěv příležitostného vánočního sboru z Levonic, pohádka D.A. BezeVšeho, příjezd pošťáka pro Ježíška a převzetí dopisů, lampionový průvod, ohňová show, rozsvícení stromu (17.15), malý sváteční ohňostroj. Od 15 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 24. LISTOPADU

Kino Svět Louny:

Maxinožka – animovaný film (15.00).

Zahradnictví: Nápadník – třetí kapitola autorského dua Hřebejk – Jarchovský (17.30).

Liga spravedlnosti 3D dabing – akční film režiséra Zacka Snydera, natočený na motivy komiksů z vydavatelství DC Comics o stejnojmenném superhrdinském týmu (20.00).

Hráči se smrtí - AURO 11.1 – premiéra ČR. V mysteriózním thrilleru se skupina studentů medicíny snaží získat odpověď na otázku, zda existuje život po smrti (22.00).

Zastávka Louny: Taneční kurzy pro mládež – Mikulášská. Od 17 a 20 hod.

Čajovna U sv. Mikuláše Louny: Předvánoční koncert s tibetskými mísami – na mísy budou hrát manželé Marešovi. Od 18 hodin.

Music bar Za Zdí Louny: Ajdontker (rock Havířov) a Ptakustic (acoustic-folk Rožnov pod Radhoštěm). Od 20 hod.

Zimní stadion Louny: Večerní bruslení. Od 20.15 do 21.45 hodin.

SOBOTA 25. LISTOPADU    

Kino Svět Louny:

My little Pony film (10 h).

Příšerákovi 3D – animovaná rodinná komedie o prokletí, které možná pomůže jedné ne právě spokojené rodince najít štěstí (13.00).

Maxinožka – animovaný film (15.00).

Hráči se smrtí - AURO 11.1 – premiéra ČR. V mysteriózním thrilleru se skupina studentů medicíny snaží získat odpověď na otázku, zda existuje život po smrti (22.00).

Kino Blšany: Kráska a zvíře – moderní klasika (17.30).

Kino Peruc: Transformers: Poslední rytíř – pokračování akčního sci-fi (17.30).

Mírové náměstí Louny: Farmářské trhy. Od 8 do 12 hod.

Sokolovna Ročov: Předvánoční badmintonový turnaj dvojic. Registrace od 8 do 9 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 13.30 do 15 hodin.

Opočno, kostel, náves, u rybníka: Předvánoční koncert sopranistky Pavlíny Senic a jejích hostů jako vzpomínka na Jaroslava Richtra a rozsvěcení vánočního stromu – koncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie (16 h), setkání účastníků u vánočního stromu na návsi a slavnostní rozsvícení vánočního stromu za pěveckého doprovodu Pavlíny Senic a PS Harmonie (od 16.45), ohňostroj u rybníka. Pro účastníky je připraveno malé občerstvení. Od 16 hodin.

Lenešice: Rozsvícení vánočního stromu před obecním úřadem – vánoční trhy dětských výrobků, vystoupení dětí MŠ a ZŠ, od 19 hod. taneční zábava v Sokolovně. Od 16 hodin.

Music bar Za Zdí Louny: Pája Táboříková Payanoya křest nového CD, speciální host Ty syčáci s Petrem Vášou. Od 20 hod.

NEDĚLE 26. LISTOPADU 

Kino Svět Louny:

My little Pony film (10.00).

Příšerákovi 3D – animovaná rodinná komedie o prokletí, které možná pomůže jedné ne právě spokojené rodince najít štěstí (13.00).

Zkrocení zlé ženy – francouzský choreograf, současný ředitel Les Ballets de Monte Carlo – Jean Christoph Maillot vytvořil exkluzivně pro Bolšoj balet adaptaci Shakespearovy komedie Zkrocení zlé ženy (15.45).

Zahradnictví: Nápadník – třetí kapitola autorského dua Hřebejk – Jarchovský (17.30).

Liga spravedlnosti 3D dabing – film režiséra Zacka Snydera, natočený na motivy komiksů z vydavatelství DC Comics o stejnojmenném superhrdinském týmu (20.00).

Oblastní muzeum Louny: Adolf Born aneb jak vzniká poštovní známka a Lajka a psí kosmonauti – k připomínce 60 let letu Lajky do vesmíru. Poslední den obou výstav. Od 13 do 17 hodin.

Městská knihovna Louny: Den pro dětskou knihu – 11. ročník celorepublikové akce podporující dětské čtenářství. Ve všech prostorách knihovny program nejen pro dětské čtenáře – Velké vědomostní zápolení, soutěže, hry, písničky, pohádky, opékání vuřtů, výroba placek, malování zvířátek, prodej knih aj. Od 14 do 17 hod.

Loutkové divadlo Louny: Věž tam spadla – loutková pohádka. Od 14.30 hod.

Kinosál Postoloprty: Podzimní koncert – vystoupí Smíšený pěvecký sbor města Buštěhradu a Dětský pěvecký sbor Blecha ZUŠ Postoloprty. Od 16 hod.

Cítoliby, před ZŠ: Rozsvícení vánočního stromu a vánoční trhy – zvou městys Cítoliby a Základní škola a Mateřská škola Cítoliby. Adventní program dětí a žáků MŠ a ZŠ v kostele sv. Jakuba Většího, tradiční trhy s občerstvením, rozsvícení stromku. Od 16 hodin.

Kostel sv. Jiří Panenský Týnec: Adventní koncert orchestru a sboru Gymnázia Kladno pod ved. prof. Petra Kuny a vánoční jarmark, minigalerie Průjezd – výstava prací žáků ZŠ Panenský Týnec, občerstvení – kiosek v klášteře. Zve ZŠ a městys Panenský Týnec. Od 16 hodin.

PODBOŘANSKO 

PÁTEK 24. LISTOPADU

Podbořany náměstí: Tradiční páteční trhy. Od 7 do 17 hodin.

Kino Podbořany: Piráti z Karibiku – akční fantasy (19.30).

SOBOTA 25. LISTOPADU 

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Vánoční koncert vokálně instrumentální skupiny Madrigal. Vstupné dobrovolné. Od 15 hodin.

Obec Petrohrad, dětské hřiště: Advent v Petrohradě – slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Program dětí, pečené vánočky, svařák i tradiční jarmark. Zvou ZŠ a MŠ Petrohrad a Obec Petrohrad. Od 15.30 hodin.

Stebno, kostel sv. Jana Křtitele: Společný úklid kostela před vánočním koncertem – všechny Stebeňáky a další dobrovolníky zve okrašlovací spolek Stebno 2020. S sebou pracovní pomůcky na úklid, chuť do práce a dobrou náladu. Od 14 hodin

NEDĚLE 26. LISTOPADU

Podbořany, kostel sv. Petra a Pavla: Nedělní bohoslužba. Od 9 hodin.

Obec Krásný Dvůr: Tradiční rozsvěcení vánočního stromu – vystoupení dětí ze ZŠ a MŠ Krásný Dvůr, Zlej sen, Třehusk staropražské písně, Bubeníci, dětská show s mikulášskou nadílkou, vánoční hudba J. Hrubý, tradiční svařák zdarma. Od 14 hodin.

Sokolovna Kryry: Předvánoční posezení – zve Svaz tělesně postižených v ČR, MO Podbořany. K tanci a poslechu vám zahraje Iša Barák. Autobusová doprava zajištěna – v 12.55 od Penny v Podbořanech a 13 hod. od Národního domu v Podbořanech. Od 14 do 18 hodin.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video