Sněmovna obdržela žádost o vydání poslance Růžičky. On sám chce požádat Sněmovnu o zbavení imunity

Lucie Steklá 2017-12-16 11:07:00

Poslanecká sněmovna obdržela žádost o vydání poslance hnutí ANO Pavla Růžičky k trestnímu stíhání. Ten byl před volbami stíhán kvůli údajně nevýhodnému prodeji obecního majetku Postoloprt. Poslanec Růžička ve čtvrtek prohlásil, že sám hodlá požádat Sněmovnu o zbavení imunity, aby byl jeho případ co nejrychleji vyřešen. Zároveň ale trvá na tom, že chce, aby se žádostí o jeho vydání k trestnímu stíhání detailně zabýval mandátový a imunitní výbor i celá Sněmovna.

"Po svém zvolení do poslanecké sněmovny České republiky jsem nezměnil názor na své vydání v případě obžaloby z trestného činu porušení povinností při správě cizího majetku, jak teď píší některá média. Vydání se bránit NEBUDU a osobně o něj sněmovnu požádám. Stále platí, že je i v mém zájmu, aby byla tato kauza co nejrychleji ukončena," řekl Pavel Růžička. Ve svých, možná ne vždy přesně formulovaných vyjádřeních, chtěl pouze veřejnosti sdělit, že bude stát o to, aby se žádostí o mé vydání a tím i celým případem nejprve detailně zaobíral mandátový imunitní výbor a následně i celá sněmovna, kde by rád osobně vystoupil. "Ve všech zastupitelských hlasováních jsem se řídil slibem člena zastupitele a zákony České republiky, žádný jsem nikdy neporušil. Mandát poslance bych tedy chtěl využít i proto, abych své kolegy v Parlamentu ČR informoval o své zkušenosti, a napomohl tak i tomu, aby se v budoucnu podobná bezdůvodná kriminalizace už ostatním zastupitelům v této zemi nemohla stát," dodal. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video