Studenti volili Drahoše, Zeman by skončil druhý

Markéta Chalupová 2017-12-18 13:10:39

Žatec (mch) Téměř na čtyřech stovkách středních škol z celé České republiky proběhly minulý týden Studentské volby prezidenta. Od mladých lidí v nich nejvíce hlasů získal Jiří Drahoš, který se stal vítězem i u studentů žatecké Obchodní akademie.

Do Studentských voleb, které proběhly ve dnech 12. a 13. prosince se zapojila i žatecká Obchodní akademie. „Svůj hlas jednomu z devíti prezidentských kandidátů mohli odevzdat i žáci obchodní sekce naší školy. Na řádný průběh voleb dohlížela volební komise složená ze žákyň 3. ročníku oboru veřejná správa. Možnost vybrat si svého prezidenta využilo 94 žáků. Při celkovém počtu 147 žáků tak volební účast dosáhla 64 procent. Dvanáct hlasovacích lístků bylo neplatných,“ popisuje průběh voleb pedagog obchodní školy Petr Čejka. Z celkového možného počtu 82 hlasů jich od studentů Obchodní akademie nejvíce 29 získal Jiří Drahoš, za ním se s 21 hlasy umístil Miloš Zeman, třetí skončil s 12 hlasy Marek Hilšer. Dále bylo pořadí následující: Pavel Fischer (8), Petr Hannig a Michal Horáček (4), Jiří Hynek a Mirek Topolánek (2), Vratislav Kulhánek (0). „Rozhodovaly jsme se podle toho, co jsme si přečetly a slyšely v médiích. Určitě jsme se nenechaly ovlivnit našimi rodiči. Máme svůj vlastní názor,“ shodují se dívky třetího ročníku, které seděly ve volební komisi. 

Více informací najdete v tištěném vydání Žateckých novin v úterý 19. prosince

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video