Cenzura v radničních novinách?!

Markéta Chalupová 2018-02-05 15:23:36

Žatec (mch) V novinách vydávaných žateckou radnicí – Žateckém zpravodaji , nelze svobodně vyjádřit svůj názor. Vlastní zkušenost s tím má bývalá ředitelka Žatecké teplárenské Alena Hlávková.

V prvním letošním čísle Žateckého zpravodaje, které vyšlo 9. ledna, byl zveřejněn článek zastupitele Karla Krčmárika (KSČM), ve kterém se vyjadřuje k forenznímu auditu v Žatecké teplárenské a zmiňuje v něm mimo jiné i její bývalou ředitelku. Alena Hlávková proto požádala redaktora Zpravodaje Tomáše Kassala, zda by v dalším čísle neotiskl její reakci, ve které uvádí některé věci na pravou míru. Přestože jí Tomáš Kassal chtěl vyhovět a reakci chtěl zveřejnit, nakonec tak neučinil. „V pondělí 29. ledna večer mi volal nešťastný pan Kassal, že mu místostarostka Nováková zabránila článek zveřejnit, že má vyjádření právníků, že tento můj článek nespadá do tiskového zákona. A Krčmárikův ano?“ ptá se, a upozorňuje na cenzuru na žatecké radnici, Alena Hlávková. 

Celý článek a více informací najdete v tištěném vydání Žateckých novin, které vycházejí v úterý 6. února 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video