Rákosníčkovo hřiště může být i v Žatci, vše záleží na vás

Markéta Chalupová 2018-02-05 15:28:46

Žatec (mch) Město Žatec má letos šanci získat jedno Rákosníčkovo hřiště v hodnotě 1,5 milionu korun. Vše ale záleží na tom, zda obdrží ve velké konkurenci ostatních měst dostatečný počet hlasů.

Každým rokem vyhlašuje společnost Lidl soutěž, jíž se mohou zúčastnit všechna města ve kterých má společnost svou prodejnu a hřiště v nich ještě nestojí. Letos se do akce, ve které se soutěží celkem o vybudování deseti hřišť, zapojilo i naše město.

„Pokud Žatec v hlasování uspěje, rádi vybereme prostor, kde má hřiště vzniknout. To by neměl být problém. Ve městě je několik míst, kde by mohlo být,“ potvrdila žatecká starostka Zdeňka Hamousová. Konkrétní lokalitu pro hřiště by totiž vedení města po dohodě s Odborem majetku a rozvoje chtělo vybírat až tehdy, kdy bude jasné, že je vítězem soutěže. 

Pokud se chcete do hlasování zapojit můžete tak učinit od 1. až do 28. února na webových stránkách projektu www.lidl-rakosnickova-hriste.cz nebo na Facebooku www.facebook.com/lidlcesko. Každý hlasující může denně odevzdat dva platné hlasy, a navíc se může zapojit i do soutěže o ceny. Na webových stránkách projektu bude možné sledovat průběžné výsledky hlasování, které budou pravidelně aktualizovány k 16. hodině.

Za dobu šesti let vzniklo díky projektu po celé republice sedmdesát devět Rákosníčkových hřišť v celkové hodnotě 118,5 milionů korun. Děti mají na hřištích se symbolem zeleného skřítka k dispozici spoustu atrakcí, například: velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, kolotoč nebo různé druhy houpaček. Klidovou zónu doplňuje klasický dětský domeček. Celé hřiště je oplocené a poskytuje dostatek laviček i zpevněnou plochu pro kočárky.

Pokud chcete, aby i v Žatci vyrostlo podobné hřiště, hlasujte pro naše město na internetu. 

Foto: Mú Žatec

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video