Domov seniorů zdobí pět hvězdiček kvality

Alla Želinská 2018-02-07 08:36:03

Podbořany (až) Podbořanský Domov pro seniory zdobí pět hvězdiček kvality. Je jedním ze tří v Ústeckém kraji, který získal tento certifikát kvality s nejvyšším možným počtem hvězd, jež uděluje Asociace poskytovatelů sociálních služeb (APSS) ve spoluprací se společnosti Hartmann-Rico. Certifikát Marii Henlínové, ředitelce zařízení pro seniory, které splňuje přísná kritéria, předal minulé úterý prezident APSS Jiří Horecký.

Cílem projektu inspirovaného zahraničními zkušenostmi je pomoci seniorům a jejich blízkým v orientaci úrovně poskytovaných sociálních služeb a motivovat management jednotlivých zařízení ke zvyšování jejich kvality. Hodnocení zahrnuje 284 kritérií v pěti základních oblastech – ubytování, stravování, kultura a volný čas, partnerství, péče. „Velmi mě potěšilo, s jakým nasazením a vstřícností se zaměstnanci domova věnují místním klientům. Také přímé zapojení managementu do péče není zcela obvyklé. Certifikace Značky kvality je dobrovolná a rozhodnutí ji podstoupit vyžaduje jistou dávku odvahy, ale i odhodlanosti dát lepší a poskytovat kvalitnější, tj. nadprůměrné služby," uvedl prezident APSS Jiří Horecký. Dodal, že podbořanský domov, jenž projevil o certifikaci zájem, si nejvyšší známku kvality zaslouží, o čemž svědčí hlavně kladná hodnocení a spokojenost jeho klientů.

Celý článek a více informací najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska ve čtvrtek 8. února

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video