Chystá se autorské čtení pěti

Alla Želinská 2018-02-17 05:29:00

Lubenec (až) Páteční večer 23. února v lubenecké knihovně bude patřit ukázkám tvorby pěti místních autorů. Začíná v 18 hodin.

„Jsme rádi, že naše pozvání přijala Kristina Folprechtová z Lubence, která spolu se svojí „tetkou Dejmalkou” bude vyprávět pohádky z kraje pod Čertovkou. Uznávaná akademická malířka je autorkou již několika knih, jejichž součástí jsou samozřejmě krásné ilustrace. Dále se můžeme těšit na Janu, Libora, Annu a Markétu Michalcovy. Jana připomene dvě básně ze sbírky „Cestou divokou k pokoji” a přečte ukázku z připravované knihy povídek fan fiction „Sherlock a Agháta”. Jana píše i divadelní scénáře pro divadelní společnost Ještě jednou, ta funguje při Masarykově ZŠ šestým rokem. Libor má za sebou mnoho novinářských i publikačních projektů, čtení započne sci-fi o husitech „Poslední křižácká výprava", pokračovat bude románem, který napsal na základě nalezených dopisů z první války „Pradědova válka”. A protože jablko nepadá daleko, obě jejich dcery tvoří od chvíle, co se naučily psát, obě úspěšné v mnoha literárních soutěžích. Mladší Markéta přečte báseň Duha a starší Anna úryvek z knihy Vyhnanci, jejíž první verzi napsala v šestnácti a nedávno přepisovala. Jana s Aničkou zahrají tři písně autorské kapely Modrá kost,“ zve na zajímavý autorský večer Marcela Svejkovská ze SOS Lubenec.

Není radno nechat si tak výjimečný večer ujít, těší se na vás a srdečně zvou pořadatelé.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video