Zimní turnaj: Výhra pro Martina

Alla Želinská 2018-02-20 09:06:01

Kadaň (až) Když se v týdnu před utkáním musel náhle podrobit krásnodvorský fotbalista Martin Laštovka operaci slepého střeva, rozhodli se jeho spoluhráči, že případnou výhru věnují právě jemu, aby se zase co nejdříve vrátil do jejich řad.

V dalším kole zimního turnaje v Kadani svedl los k vzájemnému utkání dva regionální týmy. Oba celky nemohly ještě pro nemoc některých svých hráčů představit své kádry v plné sestavě, ale i tak se samotné nedělní utkání muselo divákům líbit.

Lépe vstoupili do utkání krásnodvorští hráči, kteří již v 8. minutě vstřelili branku a ujali se vedení 1:0. Centrovaný míč Hrbíkem do prostoru mezi branku a malé vápno si srazil buškovický obránce do sítě. Další děj se většinou odehrával na polovině Buškovic, ale po chybě krásnodvorských obránců, kdy špatně vyřešili odkop míče od branky a zaváhal hráč Sklenář, dostal se míč ke zcela osamocenému Konstantinovičovi, a ten pohodlně vyrovnal na 1:1. 

Vstup do druhého poločasu se lépe povedl Buškovicím, které mezi 50. a 60. vstřelily dvě branky – jmenovitě bývalý hráč Krásného Dvora Kotrc, a odskočily na výsledek 1:3. To už se nelíbilo trenéru Zaržickému, který přeskupil složení v sestavě a nabádal hráče k větší aktivitě. V 70. minutě snížil Hrbík přízemní střelou k tyči branky Trávníčkovi na 2: 3. Tento gól vyburcoval krásnodvorské hráče k většímu pohybu a vyplatilo se. Vyrovnání přišlo v 75. minutě, kdy se ve velkém vápně uvolnil Zikán a srovnal skóre zápasu. Do konce zbývalo ještě deset minut a oba celky už nechtěly udělat zbytečnou chybu, která by vedla ke vstřelení branky. Trenéři již pomalu uvažovali o hráčích, kteří půjdou na penaltový rozstřel, a tuto starost jim přerušil krásnodvorský Jiří Kalaš, který si všiml špatného postavení brankáře Trávnička a střelou z 30 metrů ho přehodil, zajistil tak všechny tři body pro Krásný Dvůr. 

Zimní turnaj hráči berou nejen jako zpestření, ale také jako možnost poměřit své síly a kvality se soupeři, kteří by vzhledem k rozdílu tříd mezi nimi měli být lepší. Tento zápas byl navíc specifický nejen tím, že se jedná o derby, ale také tím, že za poslední rok došlo k přesunu pěti hráčů na trase Krásný Dvůr – Buškovice. „Kdyby nám někdo před zápasem řekl, že prohrajeme o jeden gól, výsledek bychom brali všemi deseti. Po průběhu zápasu je výsledek spíše zklamáním. Nejprve sice nešťastný vlastní gól, poté však nejen vyrovnání, ale také naše vedení o 2 branky. Navíc si myslím, že hra byla místy nejen vyrovnaná, ale že se nám soupeře podařilo i přehrávat. To samé však platí i pro hráče Krásného Dvora, kteří se nejvíce herně zvedli paradoxně ve chvíli, kdy museli hrát pouze v deseti po vyloučení jejich hráče. Zkrátka vyrovnaná hra, kde nebyl příliš vidět rozdíl mezi týmem ze 4. třídy a z okresního přeboru. Remíza by byla spravedlivá – bohužel pro nás – těsně před koncem krásná střela jednoho z mých spoluhráčů skončila jen na břevně branky, a tak vyhrál tentokrát šťastnější,“ zhodnotil hru ze svého pohledu buškovický hráč Václav Kotrc. 

Krásný Dvůr – Baník Buškovice 4:3 (1:1)

Branky: Hrbík 2, Zikán, Kalaš – Konstantinovič, Kotrc 2.

Sestava Krásný Dvůr: Sábl – Šrajner, Hrouda, Sklenář, Hruška, Čermák, Zikán, Lesňák M, Bergr, Hrbík, Popenko (střídali Lesňák O, Kalaš J). 

Sestava Buškovice: Trávníček – Umlauf, Kastl, Uldrich M., Bela - Malý, Uldrich D., Csorosz, Kotrc - Vágner, Filipovič, hokejově střídali Legerský, Lokajíček.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video