Návštěva v Hlubanské kapličce

Alla Želinská 2018-02-25 19:07:41

Hlubany (až) Hlubanskou kapličku navštívily minulý týden zástupkyně Nadace Via, která podporuje spolek Kevin a jeho snahy o navrácení tohoto svatostánku do života místních lidí, i ředitelka ZŠ Lubina z Moravy Ivana Davidová, která je také vedoucí týmu dobrodruhů z projektu nadace, již uspořádali benefiční koncert na nákup slabikářů do českých škol v zahraničí. Keviňáci jim na slabikáře přispěli 1250 Kč, za což dámy u této příležitosti poděkovaly a předaly na oplátku symbolický dárek – velkou krabici svíček. Vedoucí Kevina Mirka Farkasová seznámila milou návštěvu s dětmi ze spolku, s plány opravit kapličku, oživit její zvon, upravit prostor okolo kaple.

Spolek Kevin společně s 1. Českou společností pod vedením Zuzany Bechyňové uspořádal v prosinci benefiční bleší trh. Ve spolupráci s Nadací Via a Nadací Karla Janečka se totiž Keviňáci stali „dobrodruhy“, kteří si vzali pod svá křídla kapličku v Hlubanech. „Výtěžek z bazaru byl 14 581 Kč. Balením dárků (na bazaru a také v centru) jsme vydělali 4 305 Kč. Máme obrovskou radost,” hlásily spokojeně Zuzka Bechyňová a Mirka Farkasová. V rámci projektu zmíněných nadací a s jejich podporou jim byl zdvojnásoben výtěžek z benefičního blešáku. „Díky tomu budeme mít šanci dát kapličce nový kabátek a do budoucna vytvořit tu prostor pro příjemné zastavení se a trávení času dětí, rodin, turistů. Děkuji všem za účast a přispění,” dodala M. Farkasová. Bleší trh tyl v hlavní režii právě dětí ze spolku Kevin, které s tímto nápadem přišly.

Fotogalerii najdete zde

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video