Zimní přípravu komplikovala zranění. Louny chtějí dál hrát atraktivní fotbal

Lucie Steklá 2018-02-27 10:36:00

S umístěním v divizi jsem spokojený. Měřítkem je předvedená hra a s tím spojená divácká návštěva, kterou máme v soutěži nejvyšší, říká trenér Loun Pavel Schettl.

Poslední domácí domácí přípravné utkání na domácím trávníku zvládli hráči Loun bez obdržené branky. Soupeřem jim byl tým Březové, který přezimuje na třetím místě divize A. FK Seko Louny - FK Olympie Březová 5:0 (1:0). Poslední přípravou na jarní sezonu divize B bude utkání s SK Rakovník, účastníkem divize A, kde je na druhém místě právě před posledním soupeřem Loun z Březové. Jarní část divizní soutěže Louny zahájí již v sobotu 10. března, kdy sehrají utkání na trávníku FK Baník Souš od 14.30 hodin.


Zimní přípravu komplikovala zranění. Louny chtějí dál hrát atraktivní fotbal 

S umístěním v divizi jsem spokojený. Měřítkem je předvedená hra a s tím spojená divácká návštěva, kterou máme v soutěži nejvyšší, říká trenér Loun Pavel Schettl


1. Po podzimní části divize jste na jedenácté příčce. Jak sezonu, v níž Louny sedmkrát vyhrály a osmkrát prohrály, hodnotíte?

Umístění je v celku uspokojivé, ale bodově to mohlo být lepší. V plánu jsme měli dvacet bodů, což se během podzimu ukázalo jako reálné. Hodnocení umístění je tedy uspokojivé. Dalším měřítkem je předvedená hra a s tím spojená divácká návštěva. Návštěvnost máme asi nejvyšší v soutěži, ale předvedená hra měla slabší momenty. V sestavě jsme prakticky každý zápas museli dělat změny a to se na souhře projevilo.

2. V zimní přípravě jste třikrát prohráli a dvakrát vyhráli. Jste s průběhem přípravy spokojen? Jedno utkání jste museli odložit kvůli nemoci a zranění hráčů. Budou hráči za dva týdny připraveni k úvodnímu zápasu jarní sezony?

Zimní přípravné období jsme začali trochu později, až 15. ledna. Hráči ale měli individuální tréninkový plán. Volil jsem to vzhledem k pracovnímu vytížení a klimatickým podmínkám až na tento termín. Jednu tréninkovou jednotku (TJ) jsme přesunuli do fitness centra Smart fit, kde jsme se pod vedením cvičitelky Kamily Hanzalové zaměřili na rozvoj silových schopností. Dvě TJ pak probíhaly na umělé trávě na našem hřišti. Bohužel kýžený efekt to nepřineslo a účast na TJ byla doslova žalostná. Na vině byla především zranění, a to bohužel dlouhodobé, a nemoci, kterých letos bylo opravdu hodně. Proto nemohu být s přípravou spokojen a i zápasy, které jsme odehráli, neměly potřebnou kvalitu hlavně z naší strany. Jedno utkání jsme dokonce museli odložit. Až tuto sobotu jsme konečně nastoupili v obvyklé sestavě, ale zase jen s jedním náhradníkem. Velký problém pro nás znamenají zranění hráčů - Radek Němec, Petr Vokurka, Filip Schettl a Tomáš Kůrka, která jsou bohužel dlouhodobějšího rázu.

3. Jaká bude jarní sestava? Doplnil stávající kádr nějaký nováček, nebo ho naopak někdo opustil? Kolik hráčů jste v zimní přípravě zkoušeli?

Jarní sestava bude hodně podobná, ale k překvapení v podobě nové tváře doufám, dojde. Vyzkoušeli jsme asi deset nových, nebo staronových hráčů, ale zatím jsme ni-koho neangažovali.

4. Vzpomenete si na nejlepší a nejhorší zápas jarní sezony?

Určitě nejhorší zápas byl doma s Českou Lípou, to jsme opravdu měli zvládnout. Mrzí mě i zápas doma s Rakovníkem, to také byla zbytečná ztráta. Vůbec domácí zápasy jsou pro diváky hodně zajímavé. Všechna utkání, co jsme doma hráli, byla vždy dramatická. To zápasy venku tak dramatické nebyly, což přikládám fotbalovému prostředí na našem stadionu a početné divácké kulise. Bilance 11 bodů doma a 7 venku, je po-měrně vyrovnaná. I proto jsme s napětím očekávali rekonstrukci stadionu, která by zkulturnila zázemí pro hráče, rozhodčí a zlepšila bezpečnost a pohodlí divákům. Trénuji v Lounech čtyři roky a změn k lepšímu v tomto směru moc nenastalo. Výjimkou je srovnané pole vedle hlavního hřiště, na tréninkové hřiště, což je fajn, ale jinak si zde pamatuji vše stejné ještě z doby, kdy jsem tu hrál jako host v dorostenecké soutěži. To se psal rok 1985 a to je sakra dlouhá doba. Zažil jsem tu i několik incidentů mezi diváky, napadení pořadatele i rozhodčího, kterému je jen velmi těžké zabránit vzhledem k podmínkám na stadionu. V současnosti je pak velký problém, přijde-li sem více jak 400 diváků, což není nic nezvyklého, vše uhlídat. Prostě vývoj jde dopředu a je po-třeba se nad tím okamžitě zamyslet a konat. Ovšem vím, že to není v silách vedení klubu to řešit z vlastních zdrojů, nebo od sponzorů, nemá šanci. Pohybuji se ve fotbale dlouho a vidím, jak se v okolí vše mění k lepší-mu, někde rychleji, někde pomaleji, ale mnoho i malých obcí je už v tomto směru daleko před námi. Když srovnáme zázemí a návštěvy jinde v divizi B, máme zázemí nej-horší a diváků nejvíc. Tady jsem jednoznačně nezachytil tempo vývoje fotbalu ve vztahu k podmínkám. Máme tu divizi mužů, divizi dorostů, chceme usilovat i o postup v žákovských kategoriích a to klade stále větší nároky na vybavení, kvalifikaci a čas trenérů. Je tedy potřeba k vývoji vlastních mladých hráčů více práce a ta musí být adekvátně oceněna, což také není v silách klubu. Je to můj osobní pohled, ale vychází ze zkušenosti jinde v klubech, kde jsou na výchovu mládeže, odměňování trenérů a podmínky k tréninku vynaložené daleko větší pro-středky s daleko menšími výsledky.

5. S jakými cíli vstoupíte do jarní části sezony? Které umístění na konci soutěže pro vás bude přijatelné?

Cíl je jasný, hrát atraktivní fotbal a zase se v kvalitě hry posunout o stupeň výš. Záchrana by měla být reálná, ale nepřijde bez zodpovědného a pracovitého výkonu.


Děkuji za rozhovor. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video