Projekt Edison přinesl nová přátelství

Alla Želinská 2018-02-28 08:59:00

Podbořany (až) Minulý týden podbořanské gymnázium a střední odborná škola hostily v rámci mezinárodního projektu Edison zahraniční stážisty z různých koutů světa. Vysokoškolští studenti poznávali zdejší způsob života, studia a seznamovali české hostitele se svými domovy. Ubytováni byli v místních rodinách a v pátek si všichni užili závěrečný projektový den.

„Děkujeme za možnost se zúčastnit projektu se zahraničními studenty. Jsme rádi, že jsme mohli pomoci s ubytováním studenta Jonathana z Indonésie. Strávit s ním čas mělo pro naši rodinu velký přínos. Mohli jsme se zdokonalit v anglickém jazyce a poznat zvyky jiných národností. Během hovorů jsme se dozvěděli mnoho zajímavostí o jeho zemi i o jeho rodině. Projekt hodnotíme jako velmi úspěšný a rádi bychom se ho příští rok znovu zúčastnili,“ uvedla za svoji rodinu Marcela Andělová. „Byla to zajímavá nabídka ubytovat mladého studenta z jiné země a naše dcery studentky primy byly tím nápadem nadšené. Rády se uskromnily, aby uvolnily jeden svůj pokoj pro Annu, 22letou studentku umění a historie z ruského Petrohradu. Anna byla velmi milá, komunikativní a přátelská. Pro Markétku a Barunku to byla super zkušenost komunikovat v anglickém jazyce a poznat sympatickou osobu, která jim přiblížila jinou kulturu a naučila je novou hru. A pro nás to byla milá příležitost pomoci škole, kam docházejí naše dcery, a poznat zajímavého člověka, se kterým, doufáme, budeme i nadále v kontaktu,“ řekla hostitelka Ladislava Vlková.

Více informací najdete v tištěném Regionu Podbořanska, který vychází ve čtvrtek 1. března

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video