První finále vítězně pro Slovan. Druhé utkání se hraje dnes, v úterý 6. března

Lucie Steklá 2018-03-06 13:38:35

Most, Louny (lus) Hráči Mosteckých lvů celou sezonu válcovali soupeře za soupeřem, v základní části jen jedinkrát poznali porážku a pak přišlo finále a studená sprcha. Louny dokázaly dokonale zaskočit mosteckého favorita, pro nějž je to první domácí a druhá prohra v celé sezoně vůbec. Druhý zápas série se hraje v úterý 6. března od 19 hodin na ledě Slovanu Louny.

„Bylo to špatné z naší strany. Hlavně i kvůli fanouškům a lidem co přijdou na hokej, kteří nás přijdou podpořit. Nástup byl špatný, když za tři minuty prohráváme 0:3. Když už jsme se nadechovali, tak uděláme faul a inkasujeme. Nemůžeme hrát tolikrát ve třech. Musíme se všichni zvednout a hrát lépe, jedeme tam vyhrát a sérii vrátíme do Mostu,“ burcuje další zkušený mostecký hráč Vítězslav Nedrda.

Na odvetu, která se hrála v úterý 6. března, tedy po uzávěrce tohoto vydání Lounského Pressu, chtěli mostečtí nastoupit se zcela jiným přístupem.

V utkání se Louny ujaly vedení hned ve třicáté vteřině, kdy se prosadil Panocha, v čase 2:33 ho následoval Dittrich, a vzápětí (2:50) Veselák. Most ihned střídal bran-káře. Čtvrtou branku vstřelil po chybě mostecké obrany Gebelt (0:4). První branku Mostečtí Lvi vstřelili v 11 minutě utkání, do konce třetiny se již skore neměnilo. Louny měly fantastický nástup, Most postupně hru vyrovnal a převzal iniciativu.

Osmatřicet vteřin po začátku druhé třetiny Most snížil na 2:4 do poloprázdné branky Loun, o dvě minuty později Louny zvyšují na 2:5, kdy si Dittrich vybruslil s pukem od mantinelu před branku, kde překonal Uhra střelou nad lapačku. Během hry střela stíhá střelu, ale Dorn v brance Loun čaruje. Ke snížení se mostečtí hráči dostali čtyři minuty před koncem druhé třetiny.

Stav na začátku třetího dějství je 3:5 a začíná přestřelkou. V čase 42:36 hosté využívají přesilovku 5/3. Panocha našel mezi kruhy Adama Szakála, který střelou k tyči zvyšuje na 3:6. Most vzápětí odpověděl snížením na 4:6, když Havlůj posunul puk na modrou Přeučilovi, který přejel modrou a překvapil Dorna přesnou ranou k tyči. Louny ale s odpovědí neváhaly a ve 44 minutě snižují při využití přesilovky 5/3. M. Szakál vystřelil od modré a před brankou puk ještě tečoval Szakál (4:7). Most se hnal po zbytek utkání do ofenzivy, ale i tak to nestačilo. Louny přidaly další tři branky. Hosté zachytili mostecké vyhození (48:58), A. Szakál našel před brankou Dittricha, který zblízka nezaváhal (4:8), v jednapadesáté minutě Louny potřetí v utkání využívají přesilovku, když se z levého kruhu trefil Veselák (4:9). Desátým „hřebíčkem do rakve“ mosteckého týmu byl gól v čase 58:33, kdy obránce Kabeláč ztratil za vlastní brankou puk, který se dostal ná-sledně k Veselákovi, jenž trestá mostecké desátou brankou 4:10.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video