Z okresního kola hudebního oboru ZUŠ postoupilo do kraje jedenapadesát mladých umělců

Jarka Cibulková 2018-03-07 12:21:00

Louny, Podbořany (caj) Základní umělecká škola Louny pořádala v úterý 27. února okresní kolo soutěže hudebního oboru základních uměleckých škol, vyhlášené ministerstvem školství pro tento školní rok ve zpěvu a ve hře na bicí a dechové nástroje. Přihlášeno bylo celkem sto šestnáct soutěžících žáků ze všech čtyř uměleckých škol v okrese. Do ZUŠ Louny se hned od osmi hodin od rána začali sjíždět žáci ze ZUŠ Podbořany, ZUŠ Žatec a ZUŠ Postoloprty.

Protože bylo soutěžících opravdu hodně, probíhala soutěž zároveň ve dvou učebnách. V sále školy soutěžili žáci ve hře na bicí nástroje a žáci ve zpěvu. V učebně sborového zpěvu soutěžili žáci ve hře na dechové nástroje. Porotu tvořili vždy učitelé ze soutěžících škol a předseda byl jmenován z jiného okresu. Předsedou soutěže ve hře na bicí a dechové nástroje byl Lukáš Čajka, který učí na konzervatoři v Teplicích, v ZUŠ Teplice a hraje v teplické filharmonii. Porotě pěvecké soutěže předsedal Pavel Horáček, jenž učí na konzervatoři v Teplicích a na akademii a zpívá v Plzeňské opeře a zároveň je sólistou Národního divadla. 

„Soutěž probíhala celý den a byla ukončena až před sedmou hodinou večerní. Do krajského kola soutěže postoupilo celkem jednapadesát žáků ze všech základních uměleckých škol,“ shrnula okresní kolo soutěže ředitelka pořadatelské lounské ZUŠ Jindřiška Riedlová. 

Více o soutěži, včetně seznamu postupujících z jednotlivých škol najdete v tištěném vydání vašeho týdeníku (Žatecké noviny, Lounský Press, Region Podobřanska). 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video