Žádosti občana nevyhověli. V ulici Jana ze Žatce se smí dál parkovat

Markéta Chalupová 2018-03-19 12:13:03

Žatec (mch) Rada města Žatce na svém zasedání, které proběhlo 12. března, projednala usnesení dopravní komise a neschválila umístění dopravní značky zákazu stání v ulici Jana ze Žatce. Žádost občana je podle dopravní komise neopodstatněná.

Rada města projednala usnesení dopravní komise a neschválila žádost o umístění dopravní značky zákaz stání v ulici Jana ze Žatce v úseku od ulice Resslova k ulici Rooseveltova. V žádosti, kterou podal jeden z občanů, který v této lokalitě žije, bylo mimo jiné uvedeno, že parkující nákladní vozidla zasahují do jízdních pruhů a v ulici stojí i večer od deseti do šesti hodin ráno, přestože je to v Žatci zakázáno. Porušují tak noční klid a nastartované motory zhoršují imisní situaci v ulici.

Dopravní komise k žádosti konstatovala, že v Žatci je dopravním značením zakázáno parkování vozidel nad 6 tun v době od 22.00 do 06.00 hodin. Zákaz platí i pro ulici Jana ze Žatce a není logické tento zákaz zdůrazňovat další dopravní značkou. Také ředitel městské policie Miroslav Solar potvrdil, že strážníci provádějí pravidelnou kontrolu dodržování zákazu, ovšem na základě tohoto podnětu se zaměří na častější kontrolu ulice Jana ze Žatce, a to nejen v nočních hodinách, ale i během dne. Strážníci budou nyní kontrolovat nejen průjezdnost ulice, ale i bezdůvodně zapnuté motory nákladních vozidel.

Více informací najdete v tištěném vydání Žateckých novin, které vycházejí v úterý 20. března

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video