Vít Šašek v Sokolově vyplaval bronz

Alla Želinská 2018-03-28 06:25:00

Sokolov, Lubenec (až) Sokolovský bazén hostil 24. března 131 sportovců z 15 sportovních klubů na Pohárku, prvním závodě letošního ročníku Českého poháru v plavání handicapovaných. Šestnáctý ročník plaveckého klání přivítal čtvrtou březnovou sobotu kromě tuzemských týmů i 11 slovenských reprezentantů. Znovu se po roce opakoval téměř výhradně sprinterský plavecký program doplněný o polohové závody a tradiční štafety.

Lubenecký plavec Víťa Šašek se od začátku soustředil na prsovou padesátku, která byla v harmonogramu všech disciplín na druhém místě. Časem pod jednu minutu si v rozplavbách s přehledem zajistil účast ve finále vyhrazeném pro šest nejlepších a do souboje o medaile startoval z třetího místa. Na záda mu dýchal českobudějovický Ivan Nestával, který ho v listopadu na Šutce připravil o prsový bronzový double právě na padesátimetrové trati. Víťa čas z rozplaveb ve finále ještě vylepšil, těsnou porážku Nestávalovi oplatil a své vystoupení na západě Čech ozdobil bronzem.

K medailovému triumfu přidal vylepšení osobního maxima na motýlkové padesátce a také suverénní vítězství v soutěži družstev za SK KONTAKT PRAHA. Nyní se Víťa bude připravovat na srpnové Mistrovství Evropy v irském Dublinu, ale ještě předtím absolvuje Mezinárodní mistrovství Německa v Berlíně, kde by měl znovu podstoupit proces mezinárodní klasifikace. V květnu se Vít Šašek zúčastní reprezentačního soustředění a začátkem června bude obhajovat bronz z prsové stovky na Mistrovství ČR. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video