Česká republika ze západu na východ: Jiří Hess podpořil Štěpána Dvořáka – běžel s ním celou noc!

Alla Želinská 2018-03-29 08:38:00

ČR, Podbořansko (až) Ultramaratonec a extrémní sportovec Štěpán Dvořak z Třebíče odstartoval ve středu 28. března ráno svoji největší běžeckou výzvu – chce o velikonočních svátcích přeběhnout Českou republiku ze západu na vychod. Z nejzápadnějšího bodu (Krásná, Cheb) běží do nejvýchodnějšího (Jistebná u Polska). Svůj předchozí běžecký rekord, kdy za necelých 70 hodin přeběhl republiku z jihu na sever - 402 km, tak chce zlepšit na více než 640 km. Ke Štěpánovi se na trase ve středu večer připojil náš běžec z Podbořan Jiří Hess. Běžel s ním od večera do rána cca padesátikilometrovou trasu Bochov – Žlutice – Chyše - Blatno u Jesenice. Fandíme Štěpánovi a Jirkovi patří uznání a díky za odhodlání a podporu.

Dobíhat celou naplánovanou trať Štěpán bude asi v neděli 1. dubna k večeru. Celkově bude dlouhá 640 až 650 km a odhadovaný čas je 100 a 120 hodin (4 až 5 dní). Po celou dobu běžce sleduje GPS, takže je možnost si ho kdykoli v reálném čase najít přes internet na mapě.

„Mám v plánu běžet non-stop, tzn. nepřetržitě jen s nejnutnějšími přestávkami na činnosti, které za běhu prostě dělat nejdou. Poprvé do těchto zastávek plánovaně zařadím i krátké asi hodinu dlouhé chvilky na spaní, které očekávám pravděpodobně vždy ke konci každé noci nad ránem,“ uvedl před startem Štěpán.

Akce je otevřená všem, a právě Jirka Hess se rozhodl Štěpána Dvořáka podpořit v překonání jeho další ultramaratonské výzvy.

„Běžel jsem se Štěpánem část tratě od půl desáté večer do 4.30 hodin ráno – celkem 47 km. Takhle celou noc jsem běžel poprvé a bylo to náročné. Od vyběhnutí až do Žlutic to bylo za vydatného deště a v okolí Chyše měl Štěpán velkou krizi a chtěl spát, ale snažil jsem se ho udržet vzhůru. Proto jsem tam pro něj byl, aby to vydržel,“ řekl ve čtvrtek ráno Jirka. Více přineseme v Regionu č. 13.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video