Soutěžní výstava modelů ve svatojakubském dvoře

Iveta Drlíková 2018-03-30 02:38:00

Žatec (id) Soutěž a výstava plastikových modelů bude k vidění v sobotu 31. března v Žatci ve Dvoře U sv. Jakuba. Soutěžit se bude v několika kategoriích, od modelů letadel a bojové techniku přes Diorámy s leteckou a pozemní technikou, až po různé figurky. Tradičně nebude chybět ani stavění vybraného leteckého modelu na čas. „Soutěž pravidelně rotuje mezi Žatcem, Louny a Slaným, i proto název Pohár tří královských měst. Do Dvora u sv. Jakuba se vrací po třech letech. Je to otevřená soutěž, rozumné množství modelů tak do ní může přihlásit kdokoli, nejenom členové modelářských spolků. Přejímka modelů je mezi 9. a 10. hodinou v místě konání akce. Soutěž je zároveň koncipována jako výstava pro veřejnost, kterou tímto srdečně zveme,“ vysvětluje Jiří Brož, předseda žateckého Klubu plastikových modelářů.

Výstava soutěžních modelů bude veřejnosti zpřístupněna na sále ve Dvoře sv. Jakuba již v 10 hodin. Oficiální zakončení akce proběhne ve čtyři hodiny odpoledne, kdy také pořadatelé zveřejní výsledky soutěže Eduard Kamikaze Cup 2018 v rychlostavbě modelů. Návštěvníci tak budou mít možnost nahlédnout i pod ruce šikovných modelářů. Máte-li chuť zúčastnit se aktivně, můžete se hlásit předem na e-mail: airfan.jirka@seznam.cz, kde získáte i bližší informace. „Doufáme, že letošní ročník bude podobně úspěšný, jako ten v roce 2015, kdy se nám sešlo na 230 soutěžních modelů, takže bylo opravdu co si přihlížet,“ dodává k akci inženýr Brož.

Foto: archiv KPM Žatec 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video