Na kopci a v Partyzánské řádí technika

Alla Želinská 2018-04-03 11:12:00

Podbořany (až) Po několika letech různých příprav, prověřování, stavebních řízení, projektování se konečně letos v závěru března začalo s velkou rekonstrukcí v ulicích Partyzánská a Na kopci. Jejich obyvatelé se dočkají nejen nového povrchu vozovky, ale hlavně chodníků ze zámkové dlažby. Tím se tedy i tyto ulice mají dostat svým vzhledem a standardem mezi ty ostatní ve městě.

Oprava komunikace v Partyzánské ulici od počátku byla složitá. Rekonstrukci muselo schválit zastupitelstvo, řešila se příprava projektů. Problém před časem vznikl mj. s údajně načerno vybudovanou kanalizační přípojkou, což mohlo stát za poškozením komunikace v Partyzánské. Město tenkrát ve spolupráci se stavebním úřadem záležitost prověřovalo.

Opravy se nakonec letos v březnu rozjely a intenzivně pokračují. Kompletně hotova by měla být ulice s novým povrchem a chodníky do konce července. Práci firmě Strabag, která opravy provádí, komplikují staré i nové sítě, některé nezakreslené v plá-nech, u některých nedodržené hloubky.

Komunikace v ulici Partyzánská a Na kopci v severní části města byly již delší dobu ve špatném stavu. Chodníky tvořily nerovné a nekompletní obruby a dlažba, které nebyly pro chodce bezpečné. Budou tedy opraveny chodníky a vznikne také chodník nový, který umožní bezpečnou chůzi. Dojde i k opravě sjezdů k jednotlivým rodinným domům. Lokalita v ulici Na kopci se řeší jako obytná zóna s šířkou komunikace 5 metrů. Tam, kde bude umožněno podélné parkování osobních automobilů, má být vozovka rozšířena na 5,30 metru. V rámci souběžné opravy dvou ulic dojde také k doplnění chodníků v ulici Partyzánská, která se propojí s ulicí Na Kopci chodníkem a schodištěm.

Na opravy v této lokalitě je letos vyčleněno v městském rozpočtu Podbořan přes 13 milionů korun. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video