Restaurace U Orloje nabídne pivní a chmelové speciality

2018-04-11 12:01:00

Žatec (utz) Restaurace U Orloje, která je součástí žateckého Chrámu chmele a piva, bude od letošní sezóny svým návštěvníků nabízet originální zážitkovou gastronomii. Kuchyni od března vede nový šéfkuchař Matyáš Stanislav a hosté by se mohou těšit na větší počet jídel, jejich součástí bude pivo nebo chmel.

„Našim zákazníkům chceme nabídnout originální zážitkovou gastronomii, která vychází z chmelařské a pivovarské tradice Žatecka. Věříme, že když naši hosté zakončí svou prohlídku Chrámu Chmele a Piva nebo sousedního Chmelařského muzea v naší restauraci u jídla, jaké nikde jinde nedostanou, umocní to jejich zážitek z návštěvy u nás,“ popsal hlavní smysl letošních změn v restauraci pověřený ředitel Chrámu Chmele a Piva Ondřej Baštýř.

Nový šéfkuchař Matyáš Stanislav má zkušenosti i ze špičkových kuchyní v zahraničí. Svůj rukopis vnesl do jídelního lístku již v březnu. Zároveň ale připravil nové menu hotových jídel i minutek pro další měsíce. „Naše jídla by měla být moderní, ale zároveň typická pro Žateckou chmelařskou oblast. Proto bude nový jídelní lístek postavený na čerstvých a sezónních surovinách, ale také bude ještě více využívat v recepturách pivo a chmel,“ vysvětlil Ondřej Baštýř. Příkladem originální gastronomie může být například chystaný pivní čokoládový koláč.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video