Na dalších osm desítek předškoláků čekal zápis do 1. třídy

Alla Želinská 2018-04-18 14:12:00

Lubenec, Vroutek, Kryry (dh, až) Zápis do 1. třídy je významnou událostí v životě každé rodiny. Do Masarykovy základní školy v Lubenci 10. a 11. dubna přišlo v doprovodu svých rodičů celkem 25 dětí. Většina z nich školu už znala, protože ji navštívila již dříve s paní učitelkou z mateřské školy. Tentokrát to ale bylo jiné, mnohem větší očekávání. Samotný zápis začal pro budoucí prvňáčky přivítáním a hned v úvodu si děti mohly prohlédnout výstavku svých obrázků na téma „Moje oblíbená pohádková postava“ nebo poznávaly ilustrace ze současných filmových pohádek. Také poznávaly barvy, geometrické tvary, procvičovaly prostorovou orientaci, počítaly, zkoušely psát a poprvé si zacvičily ve velké tělocvičně. Nezapomněly paní učitelce zazpívat připravenou písničku nebo přednést básničku. Trochu se projevila i nejistota, ale všechny děti se moc snažily. Po splnění všech úkolů na ně čekalo malé překvapení v podobě nejrůznějších dárečků od ostatních školáků.

K zápisu do 1. třídy základní školy ve Vroutku minulý týden přišlo 23 dětí. U vstupu je uvítaly pohádkové postavy Jeníčka, Mařenky a Ježibaby. Na zápis se přišel podívat i starosta Vroutku Jaromír Kubelka. „U jednoho dítěte požadovali rodiče nástup v pěti letech. Vzhledem k tomu, že je holčička narozena v prosinci 2012 a zatím nechodí do MŠ, domluvili jsme se, že bude rozumnější ji dát do MŠ. U čtyř dětí žádají zákonní zástupci o odklad. Pokud doloží zákonní zástupci potřebná doporučení poradny a lékaře, budu se všemi žádostmi o odklad souhlasit. Předpokládáme, že v září 2018 nastoupí do 1. třídy naší základní školy 18 prvňáčků,“ sdělil ředitel ZŠ a MŠ Vroutek Milan Armstark.

Pohádkový zápis do 1. třídy uspořádala minulou středu pro budoucí prvňáčky ZŠ Kryry. Zápis připravili žáci 8. třídy, kteří s predškoláky spolupracují na školním projektu. Každý "osmák" má svého předškoláka v MŠ. Společně se setkávají v základní škole, kde starší kamarádi čtou pohádky a s budoucími prvňáčky malují postavy a situace z příběhu. První setkání proběhlo na půdě MŠ, kde děti ukázaly svým novým kamarádům oblíbené hračky a svoji krásnou třídu. Někteří osmáci docházejí do nedaleké školky dětem číst pohádky před odpoledním odpočinkem. „K zápisu přišlo 30 dětí, z nichž je zatím zapsáno 23 dětí do 1. třídy,“ uvedla ředitelka ZŠ Kryry Hana Lehnerová. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video