Podbořanské učiliště nezaměstnané nevyrábí

Jan Vnouček 2011-11-15 18:22:00

Podbořany – Dne otevřených dveří  na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti v Podbořanech využilo v pátek a sobotu přes 400 možných zájemců o studium. Jak je vidět, podbořanské „učiliště“ si na nezájem dětí stěžovat nemůže. Žáci posledních ročníků základních škol a jejich rodiče si prohlédli čerstvě modernizovaný školní areál, dílny, domov mládeže,  sportoviště a zázemí pro jiné volnočasové vyžití.  V celém areálu se mohli setkat s učiteli a dosavadními studenty, kteří jim předváděli, co se zde už naučili. Připraveno pro ně bylo také občerstvení ve cvičné restauraci.

„Naši absolventi se úspěšně uplatňují na trhu práce a jen málo z nich končí na úřadu práce. Aktivně spolupracujeme se zaměstnavateli a žáci k nim chodí na praxe již během studia. Pořádáme výměnné pobyty se školami v Německu, Polsku, Slovensku a Madarsku. Jsme také jednou z nejlépe vybavených škol a důležité je, že se u nás děti na internátu neflákají. Nabízíme přes 50 nejrůznějších kroužků. Máme tělocvičnu, dvě posilovny, saunu nebo squash. Celodenní stravování zajišťuje školní jídelna.  A k tomu všemu je za námi 60tiletá tradice a v regionu velmi dobrý zvuk,“ vyjmenoval ředitel Jiří Bejček pozitivní stránky studia na jeho škole.
Škola nabízí 5 čtyřletých studijních oborů s maturitou, 14 tříletých bez maturity a také dvouleté nástavbové studium. Zaměřuje se především na gastronomické obory, obory tzv. černého řemesla a jiné řemeslné disciplíny. V současné době má kapacitu 740 žáků plně využitou. „Letos se nám podařilo otevřít obor strojní mechanik neboli zámečník. Evidujeme velký zájem například o obor strojírenství, dříve mechatronik, kde se děti mimojiné naučí obsluhovat CNC stroje,“ vypíchl Bejček, že pořekadlo o tom, že řemeslo má zlaté dno, začíná opět platit. Vzdělávací ústav se od 1. února honosí titulem Páteřní škola Ústeckého kraje a od 1. září 2012 pod jeho křídla přejde Gymnázium Podbořany. Další den otevřených dveří škola chystá ve dnech 13. a 14. ledna 2012. V jeho rámci proběhnou vepřové hody a výstava starých pohlednic Podbořanska.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video