Hlasování „Společně pro Chomutov” už jen 4 dny

Redakce 2018-05-02 08:38:53

CHOMUTOV (bra, r) — Od 23. dubna až do 6. května mohou Chomutované historicky už podruhé rozhodovat o uskutečnění investičních akcí, které navrhli sami občané v rámci participativního rozpočtu „Společně tvoříme Chomutov”.

„Přínosem projektu je skutečné zapojení občanů, kteří projekty navrhli, veřejně představili a nyní o nich můžou hlasovat,“ řekla vedoucí odboru rozvoje a investic Hana Nováková s tím, že celkem se bude rozhodovat mezi 30 návrhy v celkové hodnotě jedenáct a půl miliónu korun. Hlasování je určené pro všechny osoby, které bydlí, pracují nebo dlouhodobě využívají veřejná prostranství na území města Chomutova.

„Hlasovat je možné pouze on–line. Hlasující si rozklikne na webu odkaz pro hlasování, uvede zde své telefonní číslo. Po zadání telefonního čísla obdrží zdarma SMS s PIN kódem pro vstup do hlasovací aplikace. V té je možné hlasovat pomocí kladných nebo záporných hlasů,“ řekla koordinátorka participativního rozpočtu Tereza Rödlingová. Telefonní číslo slouží pouze pro autorizaci a všechny zadávané informace jsou anonymní. Tímto způsobem je zaručeno, že každý bude moci hlasovat pouze jednou. Těm, kteří nemají přístup k internetu nebo nemají mobilní telefon, bude umožněno hlasování pomocí notebooku, který hlasující naleznou v městském infocentru. Maximální počet hlasů, které může každý použít, je 9 kladných a 4 záporné. Hlasující nemusí rozdat všechny své kladné a záporné hlasy, které má k dispozici. „Každému návrhu lze udělit jen jeden hlas, ať už kladný, nebo záporný. Oba hlasy mají stejnou váhu, ale záporných je méně a lze je uplatnit až po užití kladných hlasů, aby nedocházelo k čistě sabotážnímu hlasování,“ dodává Rödlingová. Realizovat se budou jen ty návrhy, které získají nejvyšší počet hlasů a zároveň se vejdou do celkové sumy pro participativní rozpočet 2018, což je pět miliónů korun. Projekty, které budou hlasováním vybrány, se stanou součástí investic realizovaných statutárním městem Chomutov, které bude zodpovědné za jejich realizaci. Přehled všech návrhů jsme zveřejnili v Nástupu č. 14 z 11. dubna t. r. a je k dispozici na webu www. naschomutov. cz/Společně tvoříme Chomutov/Vaše návrhy 2018. Odkaz k hlasování bude dostupný na tomtéž webu v sekci Hlasování až do neděle 6. května do půlnoci.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video