Úvod   /   Zprávy   /   CHOMUTOVSKÝ KALAMÁŘ

CHOMUTOVSKÝ KALAMÁŘ

Soňa Šímová 2018-05-03 12:16:00

Středisko volného času Domeček v Chomutově, redakce okresního týdeníku Nástup a Středisko knihovnických a kulturních služeb Chomutov ve spolupráci se statutárním městem Chomutov vyhlašují patnáctý ročník literární soutěže Chomutovský kalamář. Soutěž je určena autorům starším čtrnácti let, kteří žijí či pracují nebo studují v okrese Chomutov.

Podmínky:

A/ PRÓZA — autor může přihlásit jednu povídku na volné téma v rozsahu maximálně tří stran.

B/ POEZIE — autor může přihlásit jednu báseň na volné téma.

C/ MIKROPOVÍDKA — autor může přihlásit jednu mikropovídku v rozsahu maximálně jedné strany. Téma je v letošním roce věnováno 100. výročí vzniku republiky, proto práce musí obsahovat slovo Československo. Toto téma je pojato zcela volně. Je možné věnovat se stovce jako takové, významu osmiček v naší historii a v našich životech. Můžeme vyjádřit pocit národní hrdosti, vlastenectví, zachytit krásy naší země.

Próza a poezie budou hodnoceny ve dvou věkových kategoriích (14 let až 19 let a 20 a více let), u mikropovídky budou všechny došlé práce posuzovány společně.

Do soutěže lze přihlásit pouze původní práce, dosud nepublikované v jakémkoliv médiu včetně internetu. Účastník soutěže smí svá díla nabídnout ke zveřejnění jinému periodiku či je dát na internet až poté, co budou v Nástupu zveřejněny výsledky soutěže a vítězné práce.

* Práce nesmí překročit povolený rozsah.

* Práce musí být odevzdány psané pouze na počítači nebo na stroji, ručně psané budou z hodnocení vyloučeny.

* Vzhledem k tomu, že porota bude hodnotit přihlášené práce anonymně, označí autor každé dílo v pravém horním rohu heslem. Toto heslo pak společně s kontaktními údaji a názvy přihlášených prací vyplní do přihlášky.

* Každá práce musí být odeslána či osobně předána v šesti vyhotoveních společně s přihláškou na adresu:

Středisko volného času Domeček

CVK — k rukám Milana Märce (602 118 256, reditel@ddmcv.cz)

Jiráskova 4140

430 03 Chomutov

Uzávěrka je 28. června 2018

Výsledky budou vyhodnoceny na slavnostním vyhlášení 10. října 2018. Pouze účast na tomto setkání garantuje předání případných cen a odměn. Informace najdete na www.domecek–chomutov.cz, na facebooku Domeček Chomutov, na twitteru a Týdeníku Nástup. Nejlepší díla budou publikována v Nástupu. 

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video