Festival sborového zpěvu Hrajeme s Orffem

2018-05-06 02:35:00

Louny (jr) Základní umělecká škola Louny pořádala pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, v sobotu 21. dubna v Kulturním domě Zastávka v Lounech již dvanáctý ročník celostátního festivalu sborového zpěvu „Hrajeme s Orffem“. Do ZUŠ Louny se hned od 8 hodin od rána sjížděly autobusy účastníků. Přijelo celkem sedmnáct sborů se 450 účastníky. Během dopoledne probíhaly zkoušky a v 11 hodin festival zahájilo bubenické uskupení Superkus vedené Jiřím Soukupem.

Na festivale zpívaly pěvecké sbory všech věkových kategorii od dětí předškolního věku až po seniory: Sluníčko z MŠ ČSA Louny, domácí základní umělecká škola vyslala sbory Pastelka, Notičky, Sboreček, Carmen a Skřivánci. Z Ústí nad Labem přijeli Mravenečci Ferdové, z Litoměřic Souhlásek, z České Kamenice sbor No, a kam? a Základní uměleckou školu v Pečkách zastupovaly Notičky. Shodný název sboru přijel i ze ZUŠ B. Smetany z Plzně. Z Loun to neměly daleko Kvítek, Senior Melody a sbor Otakárek ze ZŠ a MŠ O. Jaroše. Základní uměleckou školu v Postoloprtech zastupovaly sbory Cvrčci a Bleška a posledním vystupujícím byla Rosička ze Stochova.

Porota ve složení Drahoš Straněk, zástupce ředitele ZŠ Trmice a umělecký vedoucí Big bandu Ústí nad Labem, Martina Zemanová, vyučující KVU PF UJEP v Ústí nad Labem, sbormistryně Ústeckého dětského sboru UJEP, Dana Novotná, vyučující KVU PF UJEP v Ústí nad Labem, specializuje se na praktické využití Orffova instrumentáře, um. vedoucí sboru SCHOLA CANTORUM a předsedkyně poroty Eva Navrátilová, učitelka ZUŠ Varnsdorf, dlouholetá vedoucí pěveckého sboru v ZUŠ Jablonné v Podještědí, měla těžký úkol. Všechny sbory obdržely diplom s hodnocením jeho vystoupení.

Cenu nejvyšší – „Laureát festivalu“ porota udělila sboru Carmen ZUŠ Louny pod vedením Renaty Friedlové a Kateřiny Štolové. Další zvláštní ceny obdržely tři sbory: Pastelka ZUŠ Louny, vedená Jitkou Sedláčkovou a Petrem Bernardem, No, a kam? ZUŠ Česká Kamenice a Rosička ZUŠ Stochov.

Před vyhlášením výsledků všem zúčastněným dětem k tanci hrál orchestr The Blueberries vedený Janem Stehlíkem. Festival byl ukončen v 17 hodin.

„Poděkování patří všem účastníkům za hezká vystoupení, všem organizátorům – zaměstnancům Základní umělecké školy Louny za bezproblémový průběh festivalu, žákům ZUŠ, Janě Sušické, která celý festival perfektně uváděla, Adéle Liškové za focení všech vystoupení, Pavlovi Šupíkovi za velikou pomoc při organizaci, panu Voříškovi za vynikající obědy, zaměstnancům kulturního domu za příjemné prostředí a ozvučení festivalu, Státnímu fondu kultury ČR, Ústeckému kraji, Nadaci Život umělce a Městu Louny za finanční podporu,” vyjmenovala spokojená ředitelka Základní umělecké školy v Lounech Jindřiška Riedlová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video