Výstava prací dětí z náhradních rodin dýchá teplem a jarní pohodou

Markéta Chalupová 2018-05-07 14:34:00

Žatec (mch) Využít prázdný prostor na chodbě vedle poradny a uspořádat na ní výstavu prací dětí z náhradních rodin se rozhodly pracovnice centra Náhradní rodiny Ústeckého kraje. Slavnostní vernisáž první výstavy pod názvem „Jaro je tady“ se uskutečnila v pondělí 23. dubna.

Květiny, rozkvetlé stromy anebo sluníčko, to jsou nejčastější motivy obrázků, které děti společně se svými pěstouny vytvořily. „S vizí přišla nová kolegyně Věra Drápalová, která se věnuje umění. Právě na její popud jsme zorganizovali výstavu Jaro je tady, abychom to jaro, které letos dlouho nepřicházelo, společně přivítali. Do tvorby se zapojilo asi dvanáct rodin. Jejich obrázky opravdu dýchají teplem slunečného počasí a rozkvetlých luk. Každá rodina tvořila svým způsobem, vyráběli, malovali nebo lepili. Důležité ale je, že z obrázků dýchá to, že je tvoření bavilo a společná práce určitě stmelila pěstouny s jimi svěřenými dětmi. Tato výstava potrvá do konce června, ale již nyní plánujeme další, rozhodně se nejedná o jednorázovou akci,“ je ráda za velkou účast dětí i pěstounů, sociální pracovnice centra Karolina Trupová.

„Výstava je malý zázrak, protože děti často pocházejí ze smutných poměrů a životní perspektivu nemají moc velkou. A pak se dostanou do náhradních rodina a takhle nám rozkvetou, že jsou schopné nejenom sobě, ale i ostatním udělat radost. Je vidět, že se děti v rodinách rozvíjí a jsou schopny vytvořit takováto krásná díla,“ popisuje význam obrázků pro pracovníky centra, ale i pro pěstounské rodiny, ředitel centra Náhradních rodin Ivo Kraus.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video