Jak na převod majetku. Na besedě poradí právnička ze sociálního centra

Iveta Drlíková 2018-05-09 10:13:43

Žatec (id) Besedy s občanskoprávní tématikou pokračují ve středu 16. 5. v Domě s pečovatelskou službou U Hřiště. Zváni jsou nejenom zdejší obyvatelé, ale i široká veřejnost. Začátek je v 10 hodin. Květnovým tématem, které s přítomnými probere právnička Lenka Mangová Mottlová, je převádění majetku. „Už proběhla dvě společná setkání a zájem nás mile překvapil. Senioři využili naší přítomnosti a kromě přednášených témat, a velmi příjemné diskuse, si aktivně připravili i řadu dotazů. Některé jsme byli schopni zodpovědět na místě, složitější případy jsme pozvaly na konzultaci do naší poradny,“ těší zájem Ivanu Benešovou z žateckého Sociálního centra pro rodinu, které pravidelná setkání pod názvem Čaj s právníkem pořádá.

Po květnovém „Čaji“ nastane tříměsíční pauza, takže besedy nad občanským zákoníkem budou pokračovat zase až v září, vždy jednou měsíčně až do konce roku, a to střídavě v Domě s pečovatelskou službou na Jihu nebo U hřiště. „Všechna plánovaná témata spolu kolikrát dost úzce souvisí. Lidé v určitém věku a po určité zkušenosti, jako je na příklad exekuce u rodinných příslušníků, si dělají starosti o budoucí život nejen svůj, ale také svých potomků. Na Čaji s právníkem mají prostor k získání informací o všech možnostech řešení podle Nového občanského zákoníku, anebo si mohou vyslechnout možnosti, jak konkrétní situaci řešit. Čaje s právníkem tak fungují nejen jako vzdělávací aktivita a díky podpoře Města Žatec jsou zdarma,“ dodává I. Benešová.

Sociální centrum pro rodinu nabízí poradenské služby rodinám, jednotlivcům, ale i školským zařízením a neziskovým organizacím. Kancelář najdete v Žatci na Hošťálkově náměstí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video