Nájemníci se brání výpovědi. Žádají soud o přezkoumání

2018-05-17 11:11:05

Nedluží za nájem ani za služby, nejsou ani jinak problémoví. V srpnu roku 1999 uzavřeli dokonce se žateckou radnicí Smlouvu o spolupráci při výstavbě bytového domu, ve které se zavázali zaplatit mě-stu Žatec okamžitě 212 tisíc korun s tím, že mohou v bytě 4+1 v žatecké ulici Dr. Václava Kůrky minimálně 20 let bydlet. Peníze složili okamžitě na pokladně úřadu, a ač 20 let ještě zdaleka neuběhlo, dostali Anatoli Drozdov a Maryia Andrayuková od města na konci října loňského roku z pronajatého bytu výpověď. Jako důvod žatecká radnice uvádí, že byt neužívají, což vydává za závažné porušení nájemní smlouvy.

„Vloni 12. a13. září k nám přišel úředník Petr Jelínek na místní šetření. Nebyli jsme doma. Za rok 2015 a 2016 jsme nespotřebovali žádnou teplou vodu a jen minimum vody studené. A z toho bylo vyvozeno, že byt nevyužíváme a byla nám zaslána výpověď“, říká Anatoli Drozdov. Se svojí běloruskou přítelkyní Maryí Andrayukovou mohou podle radnice bydlet v rodinném domě ve Staňkovicích, který Maryia mezitím postavila. „Já netvrdím, že v bytě jsme neustále. Ale máme zaměstnání, při kterém hodně cestujeme, takže často nejsme doma. Myslím si, že pokud potřebuje město byty, třeba pro zaměstnance firem z průmyslové zóny, mělo by to řešit jinak, než dávat výpověď bezproblémovým nájemníkům,“ tvrdí A. Drozdov.

O vyjádření, zda je opravdu jediným důvodem výpovědi údajné neužívání bytu, jsme požádali žateckou radnici. „Věc ohledně výpovědi nájmu bytu byla projednána a schválena Radou města a usnesení bylo přijato na základě doporučení Bytové komise a město ji poskytovat nebude. Myslím, že je nevhodné třetí osobě poskytovat další informace. Odůvodnění výpovědi nájmu předmětného bytu je uvedeno v zaslané výpovědi,“ uvedla vedoucí odboru rozvoje a majetku města na žatecké radnici Kateřina Mazánková.

Spor nájemníků a radnice, zda je výpověď platná, či nikoliv, tak s největší pravděpodobností rozhodne až soud. „S výpovědí nesouhlasíme a podle nás jsme nájemní smlouvu nijak neporušili. A proto jsme se obrátili na soud, aby oprávněnost výpovědi prozkoumal,“ uzavírá nájemník A. Drozdov. (ma)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video