Chomutovsko: kulturní tipy

Soňa Šímová 2018-05-25 06:52:00

Kulturní servis na víkend...

PÁTEK 25. KVĚTNA

Chomutov — od 20 hodin U Bizona koncert Uriah Heep revival.

Jirkov — Rodina dnes frčí... aneb s tebou mě baví svět. Soutěžní odpoledne pro celou rodinu se uskuteční v zahradě Kludského vily od 16 hodin. K tanci a poslechu zahraje skupina 4. cenová.

SOBOTA 26. KVĚTNA

Chomutov — od 15 hodin v Hřebíkárně Otevřeno. Multižánrový festival zahájí koncertem pěti kapel. Těšit se můžete Lake Stopper, Driák, Tragedis, Znouzecnost, Volant či rautenberk.

Den bezpečnosti proběhne v rámci rodinného zápolení od 9 do 12 hodin ve sportovním areálu Domovinka.

Od 17 hodin v divadle NaOko Kráska a zvíře.

Kadaň — od 17.30 hodin v Orfeu Večer s Baranijankou.

Červený Hrádek — Setkání obyvatel zaniklých obcí proběhne na louce zámku od 15 hodin. Hrát bude Malá muzika pana Vávry.

Kalek — Rodinné vandrování — tradiční turistická akce pro celou rodinu. Tentokrát jsou pro zájemce připraveny tři trasy — 5 km se sportovní tématikou a 10 a 20 km trasy vás provedou nádhernou přírodou mezi načetínskými rašeliništi. Prezentace na trasy je mezi 9. a 11. hodinou na hřišti v Kalku – Jindřichově Vsi. Občerstvení, zábavný program, autogramiáda hokejistů chomutovských Pirátů.

Strupčice — od 18 hodin v kostele svatého Václava Noc kostelů. Vystoupení pěveckého sboru, hra na varhany, vyprávění o cestě do Indie, prohlídka kostela.

NEDĚLE 27. KVĚTNA

Chomutov — autorský film Tomáše Hausera Očarovaná Šumava — Josef Váchal, který nebyl nikdy promítán v kinech, můžete shlédnout v neděli od 21 hodin v Café Rouge. Krvavý šumavský příběh o nereálném hledání pokladu a reálném nalezení opiového rauše, vyprávěný v duchu zásad Váchalova Kázání o hříchu spěšnosti, je ozvláštněn překvapivě aktuálními prostřihy do útrob konzumní současnosti.

Červený Hrádek — Na tradiční cestu pohádkovým lesem můžete vyrazit od 14 hodin od rybníka zámeckého parku. Po celé odpoledne budou připraveny hry a zábava pro děti.


PROBÍHAJÍCÍ VÝSTAVY:

Chomutov — do 20. června v galerii Zlatý klenot Obrazy, sochy a grafika Roman Křelina a Vít Křelina; do 30. června v kostele svatého Ignáce fotografie Lucie Stříbrské Connected.

Kadaň — v Městském muzeum výstavu ke stému výročí založení Československa Masarykova kasárnado; do 28. října v muzeu Františkánského kláštera vernisáž k 600.

ročí dobytí Hasištejna Mikuláš versus Jindřich.

Jirkov — do 30. května v Galerii Jirkov výstava obrazů Miroslava Baloga Život, kam se podíváš.

Kadaň — do 3. července v Galerii Josefa Lieslera sochy Michala Trpáka.

Klášterec nad Ohří — v galerii Kryt Absolvenská výstava 2018 výtvarného oboru klášterecké a kadaňské ZUŠ;zámku Výstava obrazů Kristýny Machové — Letmé polibky Andělských perutí a výstava porcelánu Poklady z půdy.

Spořice — do 6. června v kostele Pelmel — Vladimír Sixta. 

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video