Dům dětí a mládeže provoněla soutěž v aranžování

2018-05-27 05:59:00

Postoloprty (zp) Pátý ročník okresní soutěže v aranžování květin hostil minulou středu a čtvrtek Dům dětí a mládeže v Postoloprtech. Ve středu soutěžili žáci dvou mladších kategorií, ve čtvrtek se utkali středoškoláci. Soutěž finančně podpořil Ústecký kraj a do jeho organizace se zapojilo i Kulturní zařízení města Postoloprty. Soutěžilo se ve třech disciplínách: znalostní test v poznávání rostlin, vypichovaná miska a suché aranžmá na téma prales. V přestávce byla pro všechny soutěžící otevřena textilní dílna, ve které si každý mohl vyzdobit vlastní plátěnou tašku a zapojit se do odpovědného nakupování a spotřeby.

Umístění v jednotlivých kategoriích soutěže bylo následující. V kategorii A obsadily stupně vítězů žákyně 5. B ZŠ Husova Podbořany 1. místo Aneta Marholdová, 2. místo Tereza Štorková a 3. místo Eliška Skalická. Kategorii B opanovaly žákyně sedmé třídy ZŠ T. G. Masaryka Podbořany - 1. místo Tereza Koderová, 2. místo Dominika Ježková, na třetí příčce se umístila Miloslava Kubísková ze ZŠ Speciální Louny. Své výrobky si všichni soutěžící odnášeli domů.

Čtvrtkem pokračovalo soutěžní klání v aranžování květin a to v kategorii středních škol a odborných učilišť. Tak jako ve středu se soutěžilo ve třech disciplínách - test, vypichovaná miska z živých květů a suchá vazba na téma prales. Svou kreativitu, fantazii a zručnost vyzkoušeli žáci ze tří středních škol: Gymnázia v Podbořanech, OA a SOŠ zemědělské a ekologické v Žatci a SOŠ a OU z Hamru u Litvínova. Výtvory byly překrásné a umístění na předních příčkách následující: 1. místo Tereza Pticenová, 2. místo Pavla Gubíková obě z 1. ročníku Gymnázia Podbořany, 3. místo Zuzana Pulková z OA a SOŠ zemědělské a ekologické Žatec.

„Věříme, že smysl soutěže, ukázat dětem práci s přírodním materiálem a třeba je i nasměrovat na budoucí povolání, se naplnil. Děkujeme všem soutěžícím za účast a pedagogickému dozoru za ochotu a zájem s dětmi do našeho domu dětí a mládeže dorazit a umožnit jim vyzkoušet si zase něco nového. Všem soutěžícím děkujeme za účast a dobrou náladu a těšíme se na další setkání,“ dodala nakonec Zdenka Parýzková z Ekocentra Dymnivka při DDM Postoloprty.

foto: Na snímku jsou všichni soutěžící kategorie střední škol a odborných učilišť. Foto: EC Dymnivka 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video