V nákupním centru roste chmel

2018-06-03 05:57:00

Živý žatecký chmel, který proslavil region Dolního Poohří po celém světě, roste nyní přímo v centru Teplic. Je součástí výstavy Krásy Dolního Poohří v Nákupním centru Fontána, jejímž cílem je přilákat návštěvníky do této části kraje. Otevřena bude až do konce června.

„Chceme obyvatelům i lázeňským hostům ukázat krásy blízkého Dolního Poohří a přilákat je na výlet,“ vysvětlila ředitelka Destinační agentury Libuše Novotná Pokorná, která společně s Nákupním centrem Fontána a dalšími partnery výstavu připravila. „Dolní Poohří je v Ústeckém kraji velmi specifické místo, kam by turisté měli určitě zavítat. V posledních letech už se tak opravdu děje,“ řekl při vernisáži hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Ten byl také jedním z prvních, kdo ochutnal netradiční míchaný nápoj Žatecký vidlák, který přímo před zraky nakupujících připravil student žateckého Středního odborného učiliště a Střední odborné školy SČMSD a s nímž získává ocenění na barmanských soutěžích. Kromě míchaných nápojů ochutnávali návštěvníci centra také piva ze dvou pivovarů – ze Žateckého pivovaru a z Chrámu Chmele a Piva v Žatci. K ochutnávání jim hrála skupina Alibi a dětské návštěvníky pobavil skřítek Hopík.

„Díky Chmelařskému institutu roste v nákupní pasáži skutečně živý chmel. Uvidíme, jak se mu bude dařit, je to takový experiment. Prošel jsem školením a budu ho zalévat,“ přislíbil na pódiu manažer nákupního centra Karel Schön. Kromě malé chmelnice si mohou návštěvníci centra prohlédnout exponáty z Chmelařského muzea v Žatci, fotografie z Dolního Poohří a panelovou výstavu o řece Ohři. Expozice budou ve Fontáně k vidění do konce června. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video