Neposekaná tráva? Pár dní to trvá

Alla Želinská 2018-06-06 13:34:00

Podbořany (až) Ještě před dvěma týdny městský hřbitov v Podbořanech vypadal zarostle a „opuštěně“. Jak často se seká tráva například na těchto plochách, které až tak „nejsou na očích“ obyvatelům a hostům města? Na to jsme se zeptali vedoucího odboru místního hospodářství Ericha Knoblaucha. „Problematika péče o zeleň je v Podbořanech zajišťována systémem kombinace vlastních pracovníků a placené služby. Město totiž jak známo nedisponuje žádnými technickými službami a objem komunálních prací je přímo odvislý od momentálního počtu práce schopných zaměstnanců a pracovníků VPP (veřejně prospěšné práce),“ říká E. Knoblauch.

Jak dodává, hřbitovy patří mezi lokality, kterým se samospráva věnuje přednostně. „Nutno ovšem vědět, že kromě hřbitovů má samospráva na starosti veškerou zeleň nejen v celých Podbořanech, ale i ve všech místních částech obcí Valov, Letov, Pšov, Sýrovice, Dolánky, Kaštice, Neprobylice, Oploty, Kněžice, Mory, Hlubany a Buškovice. Ve většině těchto obcí jsou navíc ještě také hřbitovy, takže je potřeba si představit nejen celkový objem práce na zeleni v celé ploše Podbořan a jeho všech místních částí, ale i devíti hřbitovů,“ uvádí E. Knoblauch pro dokreslení celé situace. Jinými slovy, když tráva začne na jaře a po větších deštích jako v nedávné době růst ve všech lokalitách najednou, není možné naráz uspokojivě posekat všude. „Prostě to s kapacitami lidí, které má město k dispozici, pár dní trvá,“ dodává.

I v případě Valovského hřbitova se jednalo o situaci, kde se termínově sekání provádělo podle pořadí důležitosti (přednost mají přece jenom frekventovaná veřejná náměstí a obytné prostory sídlišť, škol a komunálních budov) a byl sekán ze všech hřbitovů jako první, potvrdil vedoucí odboru. „V současné době jen na tomto hřbitově provádíme letos již třetí sečení pomocí pracovníků města i pracovníků VPP,“ uzavřel Erich Knoblauch.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video