Zkušenost s nejedoucím spojem mají lidé napříč Lounskem. Chybí společnosti BusLine řidiči, nebo je to jenom jejich liknavostí?

Jarka Cibulková 2018-06-04 13:03:00

Lounsko (caj) Opožděné spoje v lepším případě, v horším autobus vůbec nepřijede. Takové problémy nyní řeší cestující na autobusové lince Louny - Pnětluky.

Jednou nepřijede ranní spoj ve tři čtvrtě na pět, poté zhruba třikrát autobus v sedm hodin. Problémy se nevyhnuly ani objížďce kvůli uzavřeným komunikacím v Konětopech a Pnětlukách. Dříve cestující několik týdnů chodili na přesunutou autobusovou zastávku za viadukt. Od 21. května platí povolení vjezdu autobusů do Konětop na náves, ale někteří řidiči prostě do vesnice nezajedou. Cestujícím nezbude nic jiného než čekat na další spoj.

Na naši redakci se obrátil i cestující se svým dopisem. Vypíchli jsme z něho jenom to nejdůležitější. „Chtěl bych se s vámi podělit o cestování se společností BusLine. Jezdíval jsem dost pravidelně, ale po zkušenosti, kdy autobus nejede, aniž by cestující byli informováni a po seznámení s paní dispečerkou společnosti BusLine, už jezdím vlakem. Jednou ráno autobus nenastartoval, řidič mne upozornil, že budeme mít zpoždění asi dvacet minut, poté sedl do auta a odjel. Po 40 minutách jsem to vzdal a šel na vlak. Když jsem se chtěl dostat domu, a to nejen já, bylo nás víc, tak autobus stál na autobusovém nádraží, ale řidič nikde, to už mne naštvalo a zavolal jsem paní dispečerce, co se děje, čekali jsme 45 minut. Na můj dotaz, řekla, že má technickou závadu, upozornil jsem ji, že autobus stojí zde, jen není šofér, opět stejná odpověď, ptám se, jak to budeme řešit a její odpověď mne dostala do kolen, cituji doslovně, pokud máte problém, že nejede autobus, počkejte si na další spoj. Odpověděl jsem, že jede až za hodinu, odpověď, to není můj problém, tak jsem řekl, že se obrátím na její nadřízené, řekla, ať si klidně pošlu stížnost. Co dodat, doufám, že si paní dispečerka tento článek přečte a zamyslí se nad sebou, ale bylo by lepší, kdyby si to přečetli její nadřízení a udělali opatření, aby k takovým věcem nedocházelo. Já už jezdím raději autem.“

O vyjádření jsme požádali tiskovou mluvčí společnosti BusLine, která ovšem do této situace nic nového nepřinesla. „Nejprve mi dovolte se omluvit za vzniklou situaci, která nás samozřejmě velice mrzí. Celou záležitost jsme samozřejmě pečlivě prověřili a děláme maximum pro to, abychom poskytovali kvalitní služby. Jak jistě víte, všechny dopravní společnosti v ČR se potýkají s problémem nedostatku řidičů, jde o celostátní problém. I přes loňské navýšení mezd řidičů autobusů dochází k jejich odlivu a pro mladou generaci je bohužel toto povolání neatraktivní…“

Na problémy na lince Pnětluky - Louny nás upozornilo již několik cestujících. S nedodržováním jízdních řádů se potýkají ale i další spoje. Předminulý týden nepřijel po šesté hodině školní autobus, který vozí děti z Podlesí do školy v Lipenci. „Na lince 734 Žatec - Louny jsou neustálé potíže. Především ze směru ze Žatce do Loun. Řidič se většinou ohradí objížďkou, která ale po projetí osobním automobilem průměrnou rychlostí, vůbec není znatelnou, a proto nevím, proč má autobus, především v ranních hodinách potíže s dodržením časové osy. Autobus má i dvacetiminutové zpoždění,“ napsal nám cestující ze Žatce. Zpožděné spoje hlásí i z linky Věltěže - Louny. „Bylo by líp, aby jezdily autobusy jako kdysi,“ posteskla si paní. Možná se jí přání splní. Od příštího roku by měl autobusové spoje provozovat krajský autobusový dopravce.

Komentáře

Nabídky práce

Kurátor Chmelařského muzea - Chmelařství, družstvo Žatec

Náplň práce: průvodcovské služby s komentovanými prohlídkami * zpracování účetních dokladů (evidence skladu, pokladny apod.) * účast na veletrzích cestovního ruchu a kulturních akcích ve městě * aktualizace webových stránek muzea a fb * obnova a realizace expozic muzea. Požadujeme: SŠ vzdělání zakončené maturitou * dobré komunikační dovednosti * základní znalost AJ * znalost NJ výhodou * praxe v cestovním ruchu výhodou * samostatnost, ochota učit se novým věcem. Nabízíme: zázemí stabilní firmy * odpovídající mzdové ohodnocení * zajímavou práci * benefity v rámci sociálního programu.
Kontakt: Ing. Milan Vlček
Tel.: 415733207
WWW: https://www.chmelarstvi.cz/images/aktuality/chmelarstvi-prace_170x150_c19oprava.pdf
E-mail: prace@chmelarstvi.cz


Operátor CNC mechatronického soustruhu, obráběč kovů

Náplň práce: obsluha a programování CNC obráběcího centra (soustruhu) * stanovení obráběcích parametrů a sestavení nástrojů a materiálů * kontrola nastavení strojů a kontrola nástrojů, kontrola průběhu práce během výrobního procesu * provádění kontrolního měření vyráběných součástek pomocí různých měřících a zkušebních přístrojů. Požadujeme: SŠ/SOU vzdělání - technické strojní * znalost řídícího systému Fagor * znalost čtení technických výkresů * schopnost samostatně určit technologický postup soustružení a zvolit potřebné nástroje a materiály. Nabízíme: zázemí stabilní firmy * odpovídající mzdové ohodnocení * zajímavou práci * benefity v rámci sociálního programu.
Kontakt: Ing. Milan Vlček
Tel.: 415733207
WWW: https://www.chmelarstvi.cz/images/aktuality/chmelarstvi-prace_170x150_c19oprava.pdf
E-mail: prace@chmelarstvi.cz


Strojní zámečník - Chmelařství, družstvo Žatec

Náplň práce: výroba a montáž česacích linek * zámečnické a svářečské práce. Požadavky: SOU/SŠ vzdělání technické * svářečský kurz na kyslíko-acetylenové svářování plamenem * svářečský průkaz na svařování elektrickým obloukem v ochranné atmosféře. Nabízíme: zázemí stabilní firmy * odpovídající mzdové ohodnocení * zajímavou práci * benefity v rámci sociálního programu.
Kontakt: Ing. Milan Vlček
Tel.: 415733207
WWW: https://www.chmelarstvi.cz/images/aktuality/chmelarstvi-prace_170x150_c19oprava.pdf
E-mail: prace@chmelarstvi.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video