Kaple v Podbořanském Rohozci se dočká nové střechy, vížka se už skví

Alla Želinská 2018-06-04 13:28:00

Podbořanský Rohozec (až) Záchrana kaple sv. Notburgy v Podbořanském Rohozci díky dotacím, které obec loni obdržela, zdárně pokračuje. Na podzim proběhla oprava vížky, a to s příspěvkem z programu na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje ve výši 164 000 Kč, který činil 70 % celkových nákladů. „Věžička už je opravená a ke konci se blíží oprava střechy, kterou provádí firma Orgoník z Mašťova,“ říká starosta Podbořanského Rohozce Ladislav Gál, jenž nám probíhající práce ukázal. Na kompletní opravu střechy, která vyjde na 920 tisíc Kč, obci ze 70 % přispělo Ministerstvo zemědělství dotací z programu údržby a obnovy kulturních a venkovských prvků. Stará krytina zmizela, kostelík bude mít novou střechu včetně oplechování, hromosvodu a krov, kde se vyměnily poškozené části a celý se ošetří ochrannými nátěry. Nová střecha by měla být hotova do konce léta. „Je prioritou investičního plánu na letošní rok. Věřím, že opravíme i fasádu kaple, na niž jsme znovu podali žádost o dotaci na ministerstvo zemědělství,“ dodal starosta L. Gál.

Kaple sv. Notburgy, vlastně symbol historického jádra Podbořanského Rohozce, je kulturní památkou, jejím vlastníkem je obec. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video