Rekonstrukce Chomutovské ulice se asi protáhne

Redakce 2018-06-05 10:58:34

JIRKOV (r) — Ve velké staveniště se díky čtyřem velkým stavbám proměnilo město Jirkov. Jde o přestavbu Dvořákovy ulice u hypermarketu Tesco, stavbu parkoviště v Mostecké ulici, rekonstrukci ulice Osvobození a opravu Chomutovské ulice. Jak to konkrétně na jednotlivých staveništích vypadá?

Jak minulý týden informoval mluvčí jirkovské radnice Josef Dušek, rekonstrukce Dvořákovy ulice postupuje podle plánu, který je rozepsaný na dny.

„Do konce června bude hotový kruhový objezd a asfaltová komunikace od polikliniky až po čerpací stanici. Tím skončí také dopravní uzavírka. Pak budou práce pokračovat směrem k Novým Ervěnicím,“ uvedl mluvčí.

Rekonstrukce spodní části Chomutovské ulice se naopak o něco protáhne.

Měla být hotova do konce června, ale stavební firma musí čekat na žulové oblouky. Zatím dělníci odfrézovali asfalt a rozebrali zámkovou dlažbu z chodníků, teď budou pokládat nové podkladní vrstvy pod budoucí silnici. Ulice je jakž takž průchozí, ale pro auta pochopitelně zavřená. Po dokončení bude mít povrch v žulové dlažbě a bude jednosměrná směrem od ZUŠ ke kostelu.

Rekonstrukce ulice Osvobození jde v těchto dnech do finiše. „Stavební firma pokládá vrstvy asfaltu, proto je ulice zavřená. Hotovo má být do 5. června, ale zbývá ještě dokončit chodníky, pak musí firma nainstalovat a namalovat dopravní značení a také provést terénní úpravy,“ informoval Dušek.

Dokončeno už je nové parkoviště v Mostecké ulici, které město začíná tento týden přebírat. Podél silnice tu vzniklo 46 příčných parkovacích míst.

Na časté dotazy čtenářů k uzavírkám v Chomutově jsme dne 16. května poslali dotaz na magistrát, kde se nám do dnešního dne nikdo nevyjádřil.

Popiska: Rekonstrukce Chomutovské v Jirkově. Foto: Josef DUŠEK

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video