Znovuotevření dvou oddělení Nemocnice Žatec se odkládá

Lucie Steklá 2018-06-07 08:08:03

Žatec (lus) Porodnice a dětské oddělení Nemocnice Žatec měla být podle původních plánů již otevřena. Znovuotevření dvou oddělení se ale odkládá. Čeká se na nové lékaře, kteří mají do nemocnice nastoupit během tří měsíců. Situací v nemocnici se zabývali minulý čtvrtek také žatečtí zastupitelé, kteří vzali na vědomí zprávu o činnosti Nemocnice Žatec. V té se mimo jiné uvádí, že pediatrie a novorozenecké oddělení obnoví svůj provoz 1. srpna po nástupu nových lékařů. 

Právě kvůli nedostatku lékařů vedení nemocnice rozhodlo o uzavření porodnice a dětského oddělení žatecké nemocnice. Tehdy vedení slíbilo, že je uzavření dočasné, nejdéle na dva až tři týdny. Je červen a budoucí maminky a děti vyžadující nemocniční péči musejí do zařízení v jiných městech. Že jsou na pacienty z oblasti okresu Louny již při uzavření oddělení potvrdila nemocnice v Kadani, ale také všechny nemocnice spadající pod Krajskou zdravotní – Most a Chomutov, které jsou nejblíže, ale i Teplice, Ústí nad Labem a Děčín.

Příchody nových lékařů se zkomplikovaly, proto se znovuotevření odkládá. „Porodnici ani dětské oddělení prozatím neotevřeme. Bohužel, příchody některých nových lékařů se nakonec zkomplikovaly a bude to trvat o něco déle,“ uvedl Jindřich Zetek, ředitel žatecké městské nemocnice. Podle jeho slov ale odklad otevření oddělení dlouhý. „Situace se vyvíjí pozitivně. Nové lékaře již máme domluvené, jednání vypadají velmi nadějně,“ dodal. Podle jeho slov by lékařů mohlo časem do nemocnice přijít více.

Odhad znovuotevření je ale v řádech měsí-ců, ne týdnů. Přibližně za dva tři měsíce. „Snažíme se, aby to bylo co nejdříve. Pokud vše půjde dobře a vše se podaří, mohla by se otevřít začátkem srpna. Lékařům, kteří ma-jí nastoupit u nás, v současné době běží výpovědi na jejich dosavadních místech vý-povědi, proto se jim nepodařilo nastoupit dříve. Nastoupí k nám kvalitní lékaři a věříme, že to nebude jen dočasné řešení, ale pozitivní výhled do budoucna. Věřím, že se nám podaří obě oddělení stabilizovat na dlouhou dobu,“ uzavřel Zetek.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video