Asfalt vyjde dráž než kostky

Hedvika Fajkusová 2018-06-07 10:51:08

Žatec (hf) Na mostě přes řeku Ohře na třídě Roosveltova, která vede k železniční stanici Žatec, se stále ještě pracuje. Jako povrch vozovky se však místo navrhovaných dlažebních kostek, na kterých se shodl projektant, architekt, Odbor rozvoje a majetku města a následně i městská rada, použil asfalt.

Na začátku plánované rekonstrukce mostu totiž přicházely v úvahu obě varianty, o nichž se debatovalo i v rámci veřejnosti v prostorách Staré papírny. Část obyvatel požadovala asfalt, kvůli snížení hlučnosti v dané lokalitě. Byli zde však i tací, kteří stáli na straně dlažebních kostek, před kterými přirozeně každý řidič na silnici zpomalí a nenabere tak velkou rychlost, na kterou bylo v minulosti v lokalitě poukazováno. Radar, jenž byl na místo po určitou dobu osazen, však masivní překračování rychlosti neprokázal.

Na mostě byly v průběhu stávajících oprav prováděny sondy a našlo se několik míst, kam by se navrhované dlažební kostky výškově nevešly. ,,Dlažební kostky jsme měli připravené vlastní na deponii a oproti asfaltu by znamenaly úsporu 500 tisíc korun,“ sdělila starostka Zdeňka Hamousová. Na technickou nemožnost se přišlo těsně před dokončením finálního povrchu a bylo zapotřebí udělat rozhodnutí prakticky ze dne na den. Navíc bylo potřeba most otevřít, kvůli návaznosti na nynější objížďku vedoucí přes Staňkovice, a kvůli uzavírce mostu v Trnovanech. Nyní je zcela zřejmé, že provedené stavební práce nad rámec vyjdou město dráž, než se očekávalo. Budou zde vícepráce, ale zatím není jasné v jaké výši,“ dodala starostka Hamousová.

Napsal(a): Hedvika Fajkusová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video