Petice zabrala. Hřiště bude v Hájkově ulici

Lucie Steklá 2018-06-07 11:01:00

Žatec (lus) Nové Rákosníčkovo hřiště v Žatci nakonec vznikne v Hájkově ulici, a to ve spodní části zeleného prostranství pod hradbami. Obyvatelé horní části Vrchlického ulice si tak mohou oddechnout. Sepsaná petice proti stavbě hřiště zabrala, u nich se stavět nebude.

Žatečtí zastupitelé minulý čtvrtek rozhodli, že hřiště, které hlasováním obyvatelé Žatce vyhráli v projektu společnosti Lidl, bude ve druhé vytipované lokalitě, tedy pod Libočanskou brankou na konci Hájkovy ulice. Stavět by se mělo v závěru letních prázdnin.

O umístění hřiště se v Žatci strhla velká debata, která trvala přes dva měsíce. Rad-nice na konci března vytipovala dvě místa, kde by mohl Rákosníčkovo hřiště být. Rozhodnutí nechala na lidech a vypsala anketu. Do ní dorazilo 1120 platných hlasů a většina z nich, 632, byla pro Vrchlického ulici, 488 pro místo pod Libočanskou brankou. Obyvatelé „vítězné“ lokality ve svém okolí ale hřiště odmítli a radnici doručili proti němu sepsanou petici. Pod svými okny dětské hřiště nechtěli. Petice zabrala a hřiště bude stát v Podměstí.  

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video