Nepropásněte letecký sraz

2018-06-12 09:50:26

ŽATEC (PI) – Letadla a nejméně jeden vrtulník, ukázky legendami opředeného bojového umění aikido, zásah hasičů, ale i „fakt akční“ svezení bojovým vozidlem pěchoty (BVP) nebo tandemové seskoky padákem. To vše nabídne již 28. ročník sletu ultralehkých letadel spojeného s dětským dnem, který pod záštitou města Žatce pořádají členové místního „ultralight“ Klubu LAA na žateckém letišti „Macerka“. Koná se v sobotu 23. června od 10 do 17 hodin.

Na sraz přiletí legendární „Andula“, dvojplošník Antonov AN2, který provede výsadek parašutistů s přesností na cíl a - pro ty nejodvážnější - poslouží i ke zmíněným tandemovým seskokům. Ostatním návštěvníkům pak univerzální stroj, který poprvé jako prototyp vzlétl v roce 1947 (!), nabídne vyhlídkový let. Vzdušnou exkurzi bude možné absolvovat také v americkém vrtulníku Robinson R44. Slétne se i množství dalších letadel nejen od nás, ale též ze Slovenska a Německa. Hasiči předvedou ukázku hašení automobilu, kynologičtí záchranáři přiblíží výcvik svých psích svěřenců a členové místního letecko-modelářského klubu zajistí předvedení nejnovější modelářské techniky v letu, ale i mnohačetné sbírky modelů letounů vystavené v hangáru. Pro zpestření nebude chybět možnost svézt své ratolesti v pásovém „bévépéčku“. Pro děti jsou připravené soutěže se sladkými odměnami a také kolotoče pro pobavení. Vstupenky budou slosovatelné, takže každý z účastníků má šanci vyhrát spoustu cen včetně seznamovacího letu. Jako tradičně bude zajištěno vynikající stánkové občerstvení v podobě voňavých pochoutek a různých moků. Stánky budou nabízet také drobné zboží, hračky a modely. Kdo s účastí doposud váhá, měl by vědět, že tradiční Slet je v Žatci třetí největší akcí hned po Dočesné a Chmelfestu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video